2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Felpörgették a lőszergyártást Oroszországban

Az oroszok ukrán támadásra készülnek a zaporizsjai atomerőmű térségében. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség helyszíni vizsgálatai szerint a térségben aknákat telepítettek.

  • Felpörgették a lőszergyártást Oroszországban

Ismét zúgtak a légvédelmi szirénák Kijevben. Az ukrán fővárost csak júliusban hatodik alkalommal éri orosz támadás. Iráni gyártmányú Sahid drónokat vetettek be, de az ukrán légvédelem azt állítja valamennyit lelőtték.

Az ukrán védelmi tárcánál mindeközben bejelentették: megsemmisítettek egy orosz parancsnoki állást, és tovább halad csapataik előretörése. Az ukrán légierő is aktivizálta magát számos célpontot támadtak. Orosz részről pedig azt közölték, hogy Donyeck, Kraszni Liman, Zaporizzsja és Herszon körzetében több ukrán rohamot visszavertek, csapást mértek egy parancsnoki állásra és egy üzemanyagraktárra. Hozzátették: több ukrán drónt és amerikai gyártmányú HIMARS rakétát sikerült megsemmisíteniük.

Gyenyisz Manturov honvédelmi ügyekért felelős miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy Oroszország jelenleg egyetlen hónap alatt gyárt annyi lőszert, mint tavaly egész évben. Manturov szerint a védelmi ágazat csaknem összes vállalata nemcsak a felpörgetett gyártási tempót tudja tartani, de betartja a szállítási határidőket is.

Ukrajnába tovább áramlik a nyugati fegyver. A tengerészgyalogosoknak egy 52 éves oktató mutatja be az amerikai gépfegyver működését.

A zaporizzsjai atomerőműben karbantartási ellenőrzési műveleteket végeznek az oroszok. Az ötödik reaktort úgynevezett hideg leállási üzemmódba helyezték, hogy méréseket végezzenek benne. A 4. reaktort pedig az erőmű gőzellátásának biztosítására "forró leállás" üzemmódba állították.

Európa legnagyobb, 6 Gigawatt teljesítményű, az orosz-ukrán frontvonal közvetlen közelében fekvő atomerőművét az orosz hadsereg 2022 márciusában foglalta el. Jelenleg egyetlen reaktor sem termel áramot. Az atomerőmű közelében tárolják azonban az elhasznált fűtőelemeket, a tartályok esetleges sérülése így sugárzááshoz vezethet. Ukrajna és Oroszország tüzérségi támadásokkal vádolja egymást az erőmű környékén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!