2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Felgyújtottak egy mecsetet

Izraeli telepesek gyújtottak fel egy mecsetet Ciszjordániában. Az izraeli rendőrség szerint Haifa közelében viszont egy zsinagógát támadtak meg egy muszlim és keresztény többségű településen.

Az iszlám szent könyvei égtek benn egy mecsetben Ramalláh közelében. A palesztinok szerint a hajnalban keletkezett tüzet izraeli telepesek okozták. Az épület falán arabellenes graffitiket is találtak. „A mecset szomszédságában élők hívtak fel bennünket reggel fél négy körül, hogy ég a mecset. Megpróbáltuk magunk megfékezni a tüzet, de a lángok elfojtásához a tűzoltók segítségére volt szükség. A mecset belülről teljesen kiégett” – mondta Al-Mugajir polgármestere. Az izraeli rendőrség szerint közben ismeretlen támadók Haifa közelében egy zsinagógára dobtak Molotov-koktélt, az anyagi kár azonban elenyésző.


Az újabb támadások nem sokkal azután történtek, hogy az izraeliek és a palesztinok eltemették halottjaikat. Jeruzsálemben egy izraeli katona földi maradványait helyezték örök nyugalomra: őt késsel gyilkolta meg egy palesztin Tel-Avivban. Az izraeli rendőrség közölte, hogy azonosították a tettest, aki Ciszjordániából származik. Az izraeli sajtó internetes bejegyzésekre hivatkozva azt írja, hogy a palesztinok „késes intifádát” indítottak. Az izraeliek által megszállt területeken egy fiatal palesztin férfit temettek el. A gyászolók közül többen a Hamász zöld zászlaját emelték a magasba, ami a gázai szélsőséges szervezet térhódítására utal Ciszjordániában.

Az izraeliek és a palesztinok között azután súlyosbodtak az ellentétek, hogy október elején ugyanarra a hétvégére esett egy palesztin és egy zsidó vallási ünnep, és emiatt zavargások robbantak ki a jeruzsálemi al-Aksza mecset környékén, az úgynevezett Templom téren, amely az arab és a zsidó vallás egyik legfontosabb szent helyének számít.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!