2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Félelmetes fegyverrel tartott erődemonstrációt Putyin

Oroszország harci gyakorló indítást hajtott végre a Jarsz mobil alapú, leválasztható robbanófejjel felszerelt, szilárd hajtóanyagú interkontinentális ballisztikus rakétával a pleszeki állami teszt-kozmodromon – számolt be az orosz védelmi minisztérium.

  • Félelmetes fegyverrel tartott erődemonstrációt Putyin

A Magyar Nemzet az orosz védelmi minisztérium által kiadott közleményt szemlézte.

Ebből többi között kiderült, hogy a kilövés célja a modern rakétarendszer taktikai, műszaki és repülési jellemzőinek megerősítése volt.

Az eseményre való felkészülés során a Stratégiai Rakétaerők gyakorolták a Jarsz rakétaindító üteg távoli területre történő átcsoportosításának eljárását, valamint a kilövés előkészítését és végrehajtását. A kijelölt feladatokat maradéktalanul teljesítették – áll a közleményben.

Mint ismert, csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök is utalt arra, hogy csapást mérhet Oroszország a Jarsz rendszerrel, amennyiben területét támadás éri. 

A Jarsz rendszer átmozgatásáról a Magyar Nemzet is beszámolt, akkor szakértőt is megkérdeztünk arról, hogy vajon milyen üzenete van ennek. 

Minden ilyen demonstratív fegyverbemutató és a fegyverek nyilvánosság előtti bemutatása, mozgatása két célt szolgál – mondta el lapunk kérdésére Horváth József. Az egyik a speciális ellenfeleknek egy üzenet, hogy az adott országnak milyen fegyverei vannak, illetve a potenciális üzleti partnereknek is egy üzenet, hogy miből lehet vásárolni. Hozzátette: Azt gondolom, hogy most ezeket a rakétákat demonstratív módon bemozgatták, sokkal inkább üzenettel bír, mint valós fenyegetés.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!