2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Ezzel megakadályozhatják a drágulást?

Az orosz kormány a nyugati embargó elrendelése után rögzítené az élelmiszerárakat, hogy megelőzze az esetleges hiány okozta drágulást. Moszkva várhatóan megállapodásokat köt a mezőgazdaság különböző ágazataival. Az orosz termelők abban bíznak, hogy ők lesznek az importtilalom nyertesei, nem pedig a dél-amerikai gazdaságok, amelyekkel esetleg kiválthatják a nyugati behozatalt.

Az éves vásárra gyűltek össze a mezőgazdasági termelők Dél-Oroszországban. A gazdák saját üzletük fellendülését remélik a nyugati agrártermékekre bevezetett importtilalomtól. Az orosz kormány csütörtökön rendelt el egy évre szóló embargót az Európai Unióból, Norvégiából, Észak-Amerikából és Ausztráliából származó hús-, hal- és tejtermékekre, zöldségekre, gyümölcsökre.

A kabinet az importtilalommal a nyugati szankciókra válaszolt, amelyek az orosz energetikai, hadiipari és pénzügyi szektort sújtják. Oroszország tavaly hatezermilliárd forintnak megfelelő rubelt költött élelmiszerek behozatalára. Szakértők attól tartanak, hogy az importstop jelentős drágulást okoz az orosz piacon. Moszkva megállapodásokat kötne a hazai mezőgazdasági cégekkel, hogy megelőzze az áremelkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!