2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Európa már nem a béke kontinense + videó

Európa már nem a béke kontinense, Oroszország pedig nem fog megállni Ukrajna határainál.- jelentette ki pénteken Volodimir Zelenszkij Párizsban a francia Nemzetgyűlésben.

  • Európa már nem a béke kontinense + videó

"Megnyerheti Putyin ezt a csatát? Nem." Ezekkel a szavakkal kezdte a Nemzetgyűlésen beszédét Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Kijelentette, hogy Európa ma már nem a béke kontinense, Oroszország pedig nem fog megállni Ukrajna határainál. Vlagyimir Putyin orosz elnököt, pedig Hitlerhez hasonlította.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke: "Véget érthet-e ez a háború a jelenlegi keretek között? Nem, mert a gonosznak nincs határa, sem 80 évvel ezelőtt, sem most. És ha valaki megpróbál ideglenes vonalat húzni, az csak egy szünetet ad egy újabb háború előtt. Ugyanaz a helyzet most is, mint amikor a gonoszság az 1930-as években agressziót szabadított a szomszédai ellen. Hitler átlépte a határokat. Putyin ugyanezt teszi.- mondta beszédében az ukrán elnök."

Beszédében kitért arra, hogy szerinte újra európai városok pusztulnak el, falvakat égetnek fel, és ismét megjelennek a koncentrációs táborok és a deportálások. Továbbá reményét fejezte ki, hogy hamarosan megérkeznek a francia vadászgépek Ukrajnába.

Párizsban tett látogatása során az ukrán elnök találkozott Joe Biden amerikai elnökkel, aki egy újabb segélycsomagot jelentetett be Ukrajnának.

Ma egy további 225 millió dolláros csomagot is aláírok, amely az elektromos hálózat újjáépítését segíti. Miután elfogadtuk a nemzetbiztonsági törvényt, ami politikai kérdés volt, mindezt el tudtuk intézni. Ahogyan Önök Harkivban helytálltak és kitartottak, és ismét bebizonyították, hogy az ukrán népet nem lehet és nem is fogják megelőzni. És biztosíthatom önöket: Az Egyesült Államok önök mellett fog állni.- nyilatkozta Joe Biden, amerikai elnök.

Június 15-én és június 16-án tartandó Ukrajna-konferencián Oroszország nem lesz ott, amelyen több mint 80 ország képviselője lesz jelen. Az országok arról fognak értekezni,hogy miként lehetne tartós békét elérni Ukrajnában. A Svájci államfő Viola Amherd kijelentette -világos, hogy nem fognak békemegállapodást aláríni a Svájcban rendezendő Ukrajna-békecsúcson. Hangsúlyozta ehhez mindkét szembeálló félnek egy asztalnál kellene ülnie. Nem kérdés, hogy a genfi konferencia után tárgyalást kell folytatni Oroszországgal is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!