2021. január 16.,
szombat, Gusztáv napja

Európa jövőjéről vitáztak Brüsszelben

Hír TV

2020. június 18., csütörtök 15:33

Európa jövőjéről vitáztak Brüsszelben az EP-képviselők. Trócsányi László, a Fidesz politikusa a migráció kapcsán azt mondta, a kötelező betelepítési kvóta megbukott. A rasszizmus elleni tiltakozóakciókat illetően pedig úgy fogalmazott, az ideológiai viták az integráció felszámolásához vezethetnek.

Amerika-szerte folytatódtak a faji megkülönböztetés elleni tüntetések. Számos nagyvárosban ismét utcára vonultak az emberek, akik a rendőri túlkapások és a rasszizmus ellen tiltakoztak.

A múlt hónapban Minneapolis-ban kirobbant tiltakozóakciók futótűzként terjedtek át más államokra és a világ több pontjára. Az interneten szervezett akciók mögött többségében civil szervezetek állnak.

Az elmúlt napokban Európa nagyvárosaiban is demonstrációkat hirdettek meg, köztük a belga, a francia és a holland fővárosban is.

Trócsányi László EP-képviselő a rasszizmus elleni tiltakozóakciókat illetően úgy fogalmazott, az ideológiai viták az integráció felszámolásához vezethetnek.

Elemzők szerint a politikai érdekeket kiszolgáló civil szervezetek azonban nem állnak le, és továbbra is káoszba akarják taszítani az országokat.

Szombaton Párizsban, vasárnap pedig Hágában tartanak nagyszabású megmozdulást, ahol a faji megkülönböztetés, a rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen tüntetnek.

Hír TV