2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Észak-Korea csapást mért Dél-Koreára

Szájberháború folyik Észak- és Dél-Korea között. Szöuli illetékesek szerint a dél-koreai elnök és több kormányhivatal honlapját is megtámadták.

Észak-Korea virtuális csapást mért Dél-Koreára a két ország között 1950-ben kitört háború évfordulóján. Ezt állapította meg az a szöuli vizsgálat, amely az elnöki és a kormányhonlapok elleni támadások ügyében indult.

„Nyolcvankét fertőzött kód elemzése után, valamint a korábbi támadásokban használt internetes címek alapján arra következtetünk, hogy a támadást ugyanazok követték el, mint a március 20-i akciót. Gyanítjuk, hogy a múlt havi támadásokat Észak-Koreából kezdeményezték” – mondta el Park Je-mun a Dél-Koreai Tudományos Minisztérium osztályvezetője.

A dél-koreai védelmi miniszter nemrégiben azt nyilatkozta, hogy Észak-Koreának körülbelül háromezer jól képzett szakembere van, akiket a szájberhadviselésre készítettek fel. De a phenjani vezetők sem lehetnek nyugodtak, júniusban az amerikai Anonymous hackercsoport támadta meg az észak-koreai weboldalakat. A csoport állítása szerint sikeresen megbénították a szövegben szereplő észak-koreai honlapot. Phenjani állítások szerint az akció mögött az amerikai hatóságok állnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!