2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Észak-Korea az amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatok leállítását követelte

Észak-Korea a térségben végrehajtott amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatok leállítását követelte - közölte hétfőn a KCNA hírügynökség a kommunista ország külügyminisztériumának állásfoglalására hivatkozva.

  •  Észak-Korea az amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatok leállítását követelte

A KCNA szerint olyan provokációkról van szó, amelyek "erőteljesebb válaszintézkedésekhez" vezethetnek a phenjani vezetés részéről. "A Koreai félszigeten és térségében kialakult helyzet ismételten egy komoly konfrontációs szakaszba érkezett (...) az Egyesült Államok és Dél-Korea szüntelen és meggondolatlan katonai lépései miatt" - áll a közleményben. "Észak-Korea kész meghozni minden szükséges intézkedést, hogy megvédje szuverenitását, lakossága biztonságát és területi épségét a külső katonai fenyegetésektől" - közölte a phenjani külügyminisztérium.

"Ha az Egyesült Államok továbbra is ragaszkodik a súlyos katonai provokációkhoz, Észak-Korea fontolóra fogja venni az erőteljesebb válaszintézkedéseket" - hangsúlyozta a minisztérium. "Amennyiben az Egyesült Államok nem kíván a biztonsági érdekeinek nem megfelelő komoly fejleményeket, azonnal le kell állnia a haszontalan és hatástalan hadgyakorlatokkal. Ellenkező esetben teljességgel őt fogja terhelni a felelősség a következményekért" - tette hozzá a tárca.

Az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn indított újabb nagyszabású közös hadgyakorlatot harci repülőgépek százaival gyakorolva célpontok elleni támadásokat. Az amerikai légierő közlése szerint a "Vigilant Storm" fedőnevű manőver keretében péntekig mintegy 240 harci repülőgép fog végrehajtani 1600 gyakorló bevetést. Szöul és Washington is többször figyelmeztetett az elmúlt hetekben, hogy Észak-Korea minden valószínűség szerint arra készül, hogy végrehajtsa hetedik kísérleti atomrobbantását.

Phenjan legutóbb 5 évvel ezelőtt robbantott atombombát, ami már a hatodik ilyen teszt volt. Az amerikai és dél-koreai vezetés ezért az elrettentés stratégiáját követi a nagyszabású hadgyakorlatokkal, ami viszont egyes tisztségviselők szerint csak a feszültség súlyosbodásához fog vezetni.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!