2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Külföld

Erőszakba fulladt a tüntetés

Tizenkét tüntetőt állítottak elő Madridban, miután a megszorítások ellen demonstrálók este összecsaptak a rendőrökkel, a demonstráció erőszakba fulladt. Az eurózóna negyedik legnagyobb gazdasága 2011 vége óta recesszióban van, a munkanélküliség az Európai Unión belül itt a legmagasabb, Spanyolország lakosságának több mint negyede munkanélküli.

Több tízezer spanyol vonult az utcákra Madridban, hogy tiltakozzon a kormány megszorító intézkedései ellen. A tüntetők a város négy pontján gyülekeztek. Az úgynevezett polgárhullám résztvevői a konzervatív miniszterelnök, Mariano Rajoy politikája ellen tüntettek. A lakosságot fájdalmasan érintő takarékossági intézkedések három év alatt 150 milliárd eurót tesznek ki.


Spanyolország a 2008-ban összeomlott ingatlanpiac következményeivel küzd. Az eurózóna negyedik legnagyobb gazdasága 2011 végén recesszióba süllyedt, és a helyzet azóta csak romlott.

A tüntetés estére erőszakba fulladt. A tiltakozók összecsaptak a rendőrökkel és kukákat gyújtogattak. Tizenkét demonstrálót állítottak elő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!