2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:45

Külföld

Erdőtüzek pusztítanak Athén közelében, házak rongálódtak meg

Erdőtüzek pusztítottak szombaton Athén közelében, a lángok házakat és gépkocsikat rongáltak meg - közölte a tűzoltóság.

  • Erdőtüzek pusztítanak Athén közelében, házak rongálódtak meg

Az erős szél miatt a lángok gyorsan terjedtek a görög főváros mellett magasodó. Hümettosz-hegy lejtőiről, vastag füstfelhővel borítva be a déli elővárosokat.

A polgári védelmi hatóságok elővigyázatosságból Vúla és Glifada negyedek egyes részeit kiürítették.

A heves északi szél miatt a tűz gyorsan terjed és megközelítette a várost - közölte Jiannisz Artopiosz, a tűzoltóság szóvivője sajtótájékoztatóján.

Több mint 130 tűzoltó hat tűzoltó repülőgép és négy helikopter segítségével több tonna vizet használt az oltáshoz, a lángok több mint hét órán át tomboltak.

Az erdőtüzek tavaly nyáron több mint háromszáz ezer hold erdőt és bozótot pusztítottak el Görögország különböző részeiben.

2018-ban az Athén közelében fekvő Máti tengerparti településen kitört tűzben százkét ember halt meg.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!