2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Emberéletet követelt az ítéletidő

Az esőzés a szomszédos országokat is sújtja.

Szlovéniában már halálos áldozatot is követelt az ítéletidő. Celje közelében egy autó egy megáradt patakba csúszott, miután a víz elsodorta az út egy részét. Az autóban ülő egyik ember meghalt. Horvátország középső részén több ezer ember kitelepítését rendelték el a hatóságok az áradások miatt. Több határátkelőt le kellett zárni. Iván Gábor horvátországi magyar nagykövet a Hír TV-nek azt mondta: a magyar–horvát határon üzemelnek a határátkelők, az autópályákon továbbra is el lehet jutni a tengerpartra, a kisebb utakat azonban érdemes elkerülni.

– Horvátország egyharmadán árvízhelyzet alakult ki, azonban azt el tudom mondani megnyugtatásul, hogy valamennyi magyar–horvát határátkelő üzemel. Viszont aki Szlovénia felől szeretne belépni Horvátországba, annak a Muravidéken számolni kell azzal, hogy négy határátkelőt lezártak. Kapronca, Varasd, Karelovác, tehát Károlyváros vidékén a mai hírek szerint négyezer vagy még több embert kell kitelepíteni. Itt nagyon sok olyan ingatlan van, amely ártéren épült, nem feltétlenül engedéllyel. Károlyvárosban még nagyobb kitelepítésre is sor kerülhet, ez érintheti még Sziszakot és a környező kisebb falvakat. Ezért azt javaslom, hogy aki ebbe az irányba, Karlovac-Károlyváros irányába közlekedik az A-1es autópályán Zágrábtól a tengerpart felé, az ne hagyja el az autópályát. A kisebb utakon egyelőre bizonytalan a helyzet – mondta Iván Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!