2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Emberek százait ölte meg a földrengés

Legalább 381 ember meghalt, 1900 pedig megsérült egy vasárnap hajnali földrengésben Délnyugat-Kínában. A földmozgás ereje elérte a Richter-skála szerinti 6,5-es erősséget. A megyeszékhelyen több mint tízezer ház omlott össze. Ez volt az elmúlt 14 év legerősebb földrengése Jünnan tartományban.

Egy 6,5-es erősségű földrengés pillanatait rögzítette egy köztéri kamera Délnyugat-Kínában, Jünnan tartományban. Az emberek az utca közepére futottak, nehogy rájuk omoljanak a házak. A csaknem félmilliós megyeszékhelyen 12 ezer ház dőlt össze, de más városokban is jelentős károk keletkeztek. Több százan meghaltak, több ezren megsérültek. A mentés megkezdődött, a kormány több tízezer sátrat és tábori ágyat küldött a katasztrófa övezetébe.

A tartományban hétezer ember dolgozik azon, hogy a sérülteket elszállítsák a katasztrófa sújtotta térségből. A hatóságok eddig csaknem 30 ezer embert evakuáltak. A mentési munkákat a járhatatlanná vált utak és szakadó eső is nehezíti.

Jünnan tartományban ez volt a legerősebb földrengés az elmúlt 14 évben. Két éve, 2012-ben 81 ember vesztette életét egy rengéssorozatban. 1970-ben ennél jóval több, 15 ezer áldozatot követelt egy 7,7-es erősségű földmozgás ugyanebben a tartományban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!