2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Külföld

Elsőként a briteknél oltanak a Pfizer-Biontech vakcinával

Bár Belgiumban gyártják a Pfizer-Biontech vakcináját, az Európai Unió kimarad az első szállítmányokból. Az oltást Nagy-Britannia engedélyezte elsőként a világban, ennek megfelelően ők kezdhetik meg elsőként az oltást ezzel a vakcinával.

  • Elsőként a briteknél oltanak a Pfizer-Biontech vakcinával

Látványos eredményeket hozott a szigorítás Ausztriában. A 24 órás kijárási korlátozást november 17-én vezették be, miután a naponta regisztrált új esetek száma többször is meghaladta a 9 ezret. Az aktív esetek száma pedig elérte a 77 ezert. Három hét elteltével ez az érték 30 ezerrel csökkent, a napi esetszám pedig a harmadára esett vissza. A zárlat után megkezdődött a tanítás az iskolák alsó tagozatában, maszkot csak a 10 évesnél idősebbeknek kell hordaniuk. Kinyithattak az üzletek is.

Sebastian Kurz kancellár és Michael Ludwig, Bécs polgármestere a bevásárlókörút helyett tesztelésre mentek. Együtt keresték fel a főváros egyik legnagyobb, a Práternél létesített úgynevezett "tesztutcáját", hogy ezzel is felhívják a figyelmet a tömeges tesztelés fontosságára. A múlt hét végi tartományi teszteléseken lakosság kevesebb mint 30%-a ment el tesztelni magát.

Az Egyesült Királyság a Brexittel a közös uniós gyógyszerengedélyezési rendszerből is kilépett, ezért adhatott elsőként engedélyt at amerikai-német Pfizer-BioNTech vakcinájára.

Az Egyesült Királyság mellett az Egyesült Államok számíthat gyors vakcinaszállítmányokra. Izraelbe is érkezik decemberben oltás, azt azonban nem tudni, hogy az Európai Uniónak meddig kell várakoznia a Pfizer-BioNTech vakcinájára.

Pedig az oltást a cég belgiumi, Antwerpen közeli üzemében kezdték gyártani. De még Belgium sem kap belőle egy ideig. Azt nem tudni, hogy az Európai Unió által lekötött mennyiséget mikor kezdi kiszállítani az amerikai-német gyógyszeripari óriás.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!