2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Elon Musknak ikrei születtek titokban az egyik felsővezetőjétől

A népszerű milliárdosnak gyermekei születtek tavaly a Neuralink egyik vezetőjétől, így már 9 gyermek édesapja.

  • Elon Musknak ikrei születtek titokban az egyik felsővezetőjétől

A világ leggazdagabb emberének a tavalyi esztendő során ikrei születtek Shivon Zilistől, aki az egyik cégének, az agyba beültethető számítógépes chip kifejlesztésével foglalkozó Neuralinknek az egyik felsővezetője – számolt be róla a CNN.

A Business Insider értesülései szerint egy bírósági dokumentumból derült ki az eddig titkolt gyermekáldás. A szülők a bíróságon kérvényezték, hogy az ikrek vezetéknévként a Musk nevet használhassák, míg középső névként az édesanyjuk vezetéknevét, a Zilist.

Az ikrek 2021 novemberében születtek, pár héttel azelőtt, hogy megszületett Musk és korábbi élettársa, Grimes második gyermeke egy béranyától.

A Tesla-vezér így már kilencgyermekes édesapának vallhatja magát.

Zilist 2016 óta fűzik szakmai kapcsolatok Elon Muskhoz, amikor az OpenAI tanácsadója lett. A vállalatnak az amerikai milliárdos az egyik társalapítója volt. A 36 éves nő 2017-ben a Teslánál kapott állást, ahol mesterséges intelligenciával foglalkozó projekteket vezetett, majd később a Neuralinknél lett az operatív ügyekért és speciális projektekért felelős igazgató.

Elon Musk egyelőre nem kommentálta az eseményeket, de a Twitter-profilján kitűzött posztként szerepel egy májusi bejegyzése, amelyben arról osztott meg információkat, az Egyesült Államokban a születési ráta ötven éve a minimálisan fenntartható szint alatt van.

Musk magánéletéről nem ez az első hír a közelmúltból, a transznemű lánya nem- és névváltoztatást kért a bíróságtól, hogy megszakíthasson minden köteléket édesapjával. A bíróság jóváhagyta a gyermekének a kérelmét.

Vg

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!