2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Elkezdődött a biztosjelöltek meghallgatása

Zárt ajtók mögött kezdte meg az Európai Bizottság új elnöke a brüsszeli testület leendő tagjainak meghallgatását. Jean-Claude Juncker szeptember 10-ig nevezi meg az Európai Bizottság új összetételét. A kinevezések véglegesítéséhez az Európai Parlament jóváhagyására van szükség. Sajtóértesülések szerint Románia a mezőgazdasági poszt helyett a regionális fejlesztési, Ausztria pedig a közlekedési posztot adhatja az új Európai Bizottságban.

A biztosjelöltek meghallgatásának részleteiről egyelőre semmilyen részlet sem szivárgott ki, így az sem, hogy azokból az államokból, ahonnan több személyt jelöltek az Európai Bizottságba, kit hívnak el bemutatkozó látogatásra. Jean-Claude Juncker korábban kikötötte, hogy több női biztost szeretne a testületbe, mint ahány a Barroso-bizottságban volt, vagyis legalább tízet. Ez a kérése egyelőre nem teljesült, a számítások szerint 8-9 női biztosra számíthat a jelenlegi jelöltek alapján.
Belgiumnak még nincs biztosjelöltje, mert a május végi választások óta az új kormány sem alakult meg. Nekik szerdáig kell megnevezniük valakit, belga tag nélkül ugyanis működésképtelen lenne az új testület.

Navracsics Tibor külügyminiszter szerdán délután találkozik Jean-Claude Junckerrel, megbízható brüsszeli forrásokból úgy értesültünk, hogy méltányos, vállalható portfóliót ajánl majd Juncker a magyar jelöltnek. A biztosok névsora és a tárcák elosztása egy hét múlva lesz nyilvános, a posztok várományosait szeptemberben az Európai Parlament bizottságai is meghallgatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!