2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Elítélték az árfolyammozgás befolyásolását

Elítélték az árfolyammozgás befolyásolását a világ gazdasági nagyhatalmainak vezetői a Moszkvában rendezett G20 csúcstalálkozón. Közös nyilatkozatukban kiemelték, hogy egyetlen állam sem használhatja versenyképessége növelésének eszközéül az árfolyamot. A Nemzetközi Valutaalap üdvözölte a G20-ak döntését.

A Nemzetközi Valutaalap vezetője tagadja, hogy a világon devizaháború dúl. G20-as pénzügyminiszterek kétnapos moszkvai értekezlete után közzétett közlemény ugyan nem nevesíti azokat az országokat, amelyek fizetőeszközük leértékelésével törekszenek nagyobb versenyképességre, de nyilvánvaló, hogy Kína mellett ezek közé tartozik ma már az Egyesült Államok és Japán is.„Semmi olyasmit nem láttunk, ami devizaháborúra hasonlítana. Mi csak pénzügyi aggodalmakról és nem aggályoskodásokról hallottunk. Nem voltunk szemtanúi semmiféle konfrontációnak, kizárólag a párbeszédek, tárgyalások és eszmecserék folytak, és teljesen egyértelmű, hogy ilyen szempontból a moszkvai találkozó nagyon hasznos és termékeny volt” – fogalmazott a Nemzetközi Valutaalap főigazgatója.


A moszkvai találkozó másik sarkalatos kérdése az adózás elkerülése volt. A franciák, a britek és a németek közös tervet dolgoztak ki annak megakadályozására, hogy a nemzetközi cégek kibújjanak az adózás alól. „Versenyképes üzleti tevékenységet szeretnénk folytatni, hogy munkát tudjunk adni az embereknek. De azt is szeretnénk, hogy a vállalkozások tisztességesen fizessék a járulékokat és az adókat” – nyilatkozta George Osborne brit pénzügyminiszter.  
Oroszország idén a G20-as találkozók házigazdája. Szeptemberben tartják meg Szentpéterváron a gazdaságilag legbefolyásosabb országok csúcstalálkozóját, ezt előzte meg a húszak pénzügyminisztereinek szombaton befejeződött összejövetele.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!