2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Elhallgattatják a jobboldali politikusokat Olaszországban + videó

Rendszeressé váltak Olaszországban az olyan demonstrációk, ahol nem engedik szóhoz jutni a jobboldali politikusokat és újságírókat. Ezen a héten egy demográfiai konferencián fojtották a szót a családügyi miniszterbe, de az egyetemeken sem szívesen látott vendégek a jobboldali személyiségek. Olaszországban az utóbbi időszakban 40 százalékkal nőtt a demonstrációk száma, ahol gimnazisták és egyetemisták lépnek fel erőszakosan a rendőrséggel szemben is.

  • Elhallgattatják a jobboldali politikusokat Olaszországban + videó

A héten a családügyi miniszternek kellett elhagynia egy konferenciát azért, mert baloldali középiskolások nem hagyták szóhoz jutni. A pápa jelenléte sem hátráltatta a kitiltott fiatal kommunistákat, akik át akartak törni a Vatikán közeli rendőrkordonon. Az esetet a baloldalon is elfogadhatatlannak tartják.

Olaszországban erősödnek az úgynevezett baloldali szociális központok, ahol már nagyon fiatalokat képeznek ki arra, hogy véleményüket erőszakosan kényszerítsék másokra. Egyik jellemzőjük az épületek illegális elfoglalása. 

A Giorgia Meloni nevével fémjelzett jobboldali olasz kormánynak már megalakulásakor is meggyűlt a baja a szélsőbaloldali fiatalokkal. A római La Sapienza Egyetem politológia karára ugyanis a hallgatók nem akarták beengedni vendégelőadónak a jobboldali újságírókat, így rendőrségnek kellett közbelépnie. A Lega EP-képviselőjébe pedig a „Bella ciao” partizándal éneklésével fojtották bele a szót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

A június elsejei Békemenet részleteit ismertették szerda délelőtt a szervezők. Az eseményen ott lesz a miniszterelnök is, aki beszédet mond majd. A sajtótájékoztatón ott volt kollégánk Marschal Gréta. Ő számolt be a részletekről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Több ember meghalt és legalább egy tucatnyian megsérültek kedden az Iowa állambeli Greenfieldben egy tornádó miatt, s ezzel tovább emelkedett az Egyesült Államok déli és középső részén a májusban már nyolc emberéletet követelő forgószelek és heves viharok halálos áldozatainak száma - közölték a hatóságok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!