2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Elfoglalták a köztévé székházát is

Kormányellenes tüntetők foglalták el egy időre a pakisztáni köztévé székházát. Miután sikerült félbeszakítaniuk az adást is, katonák szállták meg az épületet, így a több száz demonstráló végül elhagyta a tévét. A két hete tartó ellenzéki megmozdulások a hétvégén legalább nyolc halálos áldozatot és 500 sebesültet követeltek. A rendőrök több száz embert tartóztattak le.

Botokkal felszerelt ellenzéki tüntetők Iszlámábád központjában megszállták az állami tévé épületét, fél óráig tartózkodtak benn, még az adást is sikerült félbeszakítaniuk fél órára. Végül a kormány utasítására a hadsereg foglalta vissza az épületet, erő alkalmazása nélkül. A tüntetők elhagyták a tévészékházat. A kormányfő lemondását követelő demonstrálók a miniszterelnöki rezidenciát is meg akarták ostromolni. Ellenük könnygázt és vízágyút vetettek be a rendőrök.

A tüntetések augusztus közepén kezdődtek, a hétvégén voltak az első összecsapások az egyenruhások és a tüntetők között. Többen is meghaltak, a sérültek számát több százra teszik. Az ellenzék szerint Navaz Sarif kormányfő tavaly választási csalással került hatalomra.


A kormányellenes megmozdulások másik vezetője egy krikettsztárból lett politikus, aki az ázsiai ország harmadik legnagyobb pártját vezeti. „Sorsdöntő pillanat a mostani. Ha szabadságot akartok ebben az országban, ha igazi demokráciát akartok, itt az idő, hogy az utcára menjetek” – fogalmazott Imran Hán, a tüntetések vezetője. A hadsereg felszólította a politikai ellenfeleket, rendezzék a vitáikat, és tartózkodjanak az erőszaktól.

A miniszterelnök ellen a héten emberölés gyanújával nyomozás indult. A hatóságok szerint a kormányfőnek is köze volt ahhoz, hogy rendőrök 14 tüntetőt öltek meg egy júniusi megmozduláson. A miniszterelnök továbbra sem hajlandó lemondani, keddre pedig összehívta a pakisztáni parlament mindkét házát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!