2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Élesen bírálják Ferenc pápa kijelentését az ukránok

Újabb ukrán dróntámadások érték Moszkvát, az orosz légvédelem azonban megsemmisítette azokat. Az oroszok Donyeckre és Herszonra csaptak le, aminek következtében hatan meghaltak. Az ukránok jelentése szerint azonban a déli fronton folyamatos sikereket érnek el. Hétfőn visszafoglaltak egy falut, és állításuk szerint most még tovább nyomulnak. Közben Ukrajna élesen bírálja Ferenc pápát, aki az orosz fiatalokhoz beszélt videóüzenetében.

  • Élesen bírálják Ferenc pápa kijelentését az ukránok

Két ukrán drónt semmisített meg az orosz légvédelem a Moszkva közelében fekvő Tula régióban.

Ukrajna egyelőre hallgat a támadással kapcsolatban – közölte a CNN.

Az elmúlt hetekben orosz tisztviselők szinte naponta számoltak be ukrán dróntámadásokról és támadási kísérletekről amelyek orosz területeket érintenek.

Legalább hat ember meghalt, négyen pedig megsebesültek orosz csapások következtében Donyeckben és Herszonban – közölte a terület katonai közigazgatásának vezetője. A térségben több infrastrukturális létesítményben is kritikus károk keletkeztek.

Az ukrán hadsereg közben arról számolt be, hogy sikereket érnek el a déli fronton. A hadsereg szóvivője úgy fogalmazott: az ukrán csapatok mélyebben nyomultak be az orosz védelmi vonalakba a délkelet-ukrajnai Robotine közelében.

Nincs szükség újabb mozgósításra – jelentette ki az Ukrainska Pravdaának Kijev védelmi minisztere. Olekszij Reznyikov megjegyezte: bár Ukrajna folyamatosan komoly veszteségeket szenved, de ezek sokszorosan kisebbek, mint a Föderációé. Azt ugyanakkor elismerte: vannak halottak és sebesültek, így a veszteségeket pótolni kell.

Az Oryx nevű holland hírszerzési és hadászati elemzőintézet szerint Oroszország eddig több mint 11 ezer páncélozott járművet veszített a háborúban.

Közben Ukrajna hevesen bírálja Ferenc pápát.

Az egyházi vezető élő videóban beszélt a katolikus orosz fiatalokhoz pénteken.

Úgy fogalmazott: Ti vagytok a nagy anyaország, Oroszország örökösei. Előre nézzetek!

Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő szerint pontosan az ilyen imperialista propagandával, a »nagy Oroszország« megmentésének szükségességével indokolja a Kreml az ukránok ezreinek legyilkolását.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!