2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Egyre többen próbálnak eljutni Európába a Kanári-szigeteken át

Egyre több illegális bevándorló próbál eljutni Európába a Kanári-szigeteken át. Egy éve alatt megkétszereződött az ide érkező migránsok száma. Eközben a civil szervezetek és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is élesen bírálta a görög kormányt, amiért úszó akadályokat akar elhelyezni az ország szigetei körül. Athén így szeretne gátat szabni a menekülthullámnak. A görög szigeteken ugyanis még soha nem volt annyi illegális bevándorló, mint most.

  • Egyre többen próbálnak eljutni Európába a Kanári-szigeteken át

Egymást érik a tüntetések a görög szigeteken. Hol a helyiek hol a migránsok vonulnak utcára. A lakosoknak elegük van a rájuk nehezedő migrációs nyomásból. Az illegális bevándorlók pedig azt nehezményezik, hogy túlzsúfoltak a menekülttáborok és nem részesülnek megfelelő ellátásban.

A Mória befogadóközpontnál tiltakozó menekültek azt követelték, hogy szállítsák el őket a szárazföldre, hogy tovább indulhassanak Nyugat Európába.

El akarjuk hagyni ezt a szigetet, miért tartanak itt minket erőszakkal. Miért nem engedik, hogy más országba menjünk. Nagyon sok probléma van Görögországban. Nem rabok vagyok, hanem mi is emberek vagyunk

- mondta egy afgán menekült.

Athén, hogy gátat szabjon a szűnni nem akaró menekülthullámnak, azt tervezi, hogy úszó akadályokat helyez el a szigetek körül. A görög védelmi miniszter arról beszélt, hogy sürgősen meg kell akadályozni a menekültek növekvő beáramlását. A szigeteken ugyanis már 41 ezer illegális bevándorló van, ez minden eddiginél több.

A civil szervezetek és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága azonban már is bírálja a görögöket. Az elmúlt években Európában egyre több akadályt húznak fel. A háború elől menekülőknek joguk van menedékjogot és biztonságot kérni. Azonban ha Athén megépíti az úszóakadályokat akkor azzal meggátolja, hogy a menekültek partot érjenek. Miután 41 ezer migráns van a szigeteken, meg kell osztani a terheket a többi görögországi régióval és az uniós tagállamokkal is - hangsúlyozta a szervezet szóvivője

82 illegális bevándorlót mentett ki a spanyol parti őrség a Kanári szigetek közelében. A szigorítások és ellenőrzések miatt egyre többen próbálkoznak a szigetcsoporton át eljutni Európába. Egy év alatt megkétszereződött a Kanári szigetekhez érkező illegális bevándorlók száma.

A szigetcsoport nagyjából 400 km-re fekszik a nyugat-szaharai régiótól, és 1000 km-re Mauritániától.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt Bács-Kiskun vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség pénteken az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Romániába érkezett III. Károly

Romániába érkezett III. Károly

Magánlátogatásra Romániába érkezett pénteken III. Károly brit uralkodó, aki korábban, walesi hercegként rendszeres vendégnek számított az országban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!