2024. 10. 10. Csütörtök Gedeon napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

Egyre rosszabb helyzetben mindkét hadsereg Ukrajnában

Burkoltan megfenyegette az orosz vezetést a Wagner-csoport vezetője. Jevgenyij Prigozsin azt mondta: ha ők visszavonulnak, akkor az egész front összeomlik, és az ukránok meg sem állnak a Krímig.

  • Egyre rosszabb helyzetben mindkét hadsereg Ukrajnában

A New York Times kameráját is magukkal vitte az ukrán légierő az egyik bevetésükre. Az amerikai lap azt igyekezett bemutatni, hogy egy évvel a háború kezdete után is képesek megkeseríteni az oroszok életét, holott nagyon nehéz helyzetben vannak a régi, elavult gépeik miatt. A New York Times ezzel azt próbálta alátámasztani, hogy az ukránoknak nagy szükségük lenne modernebb helikopterekre. A megkérdezett pilóták az amerikai gyártmányú Black Hawkokat és Apache-okat említették név szerint.

Közben kritikus szintre lépett a Föderáció hadseregében a készlethiány, már csak ásót és pisztolyt kapnak a frontra vezényelt tartalékosok, legalábbis a brit hírszerzés közlése szerint.

A támadásokat ráadásul a korábbinál lényegesen enyhébb tüzérségi támogatás mellett kell végrehajtani, ugyanis az ágyúkhoz szükséges lőszer is hiánycikk az oroszoknál - tette hozzá a brit hírszerzés.

Az oroszok ugyanakkor oktatóvideót tettek közzé arról, hogyan kell megsemmisíteni a rettegett amerikai Bradley lövészpáncélosokat. A felvételen részletesen bemutatják, hol és milyen fegyverekkel érdemes támadni a harcjárműveket.

Közben egy nő és két gyermek meghalt egy herszoni falut ért támadásban. Aknavetővel mértek csapásokat az oroszok a dél-ukrajnai Ponyatovka falura. Egy zaporizzsjai lakóházat pedig rakétatámadás ért.

A csapásban 13-an haltak meg.

A koncentrált támadások ellenére sem tudja bevenni Bahmutot a Föderáció. Bár az orosz katonák már napokkal ezelőtt a városban lengették a Wagner-csoport zászlaját, továbbra is csak a település északi részét tudták elfoglalni az oroszok. Sajtóhírek szerint ugyanakkor az ukránok megkezdték a visszavonulást a városból, így rövidesen egész Bahmut orosz kézre kerülhet.

Eközben Vlagyimir Putyin elnök a hírek szerint a súlyos beteg csecsen hadúr, Ramzan Kadirovnak a fiát fogadta. Az alig 17 éves Ahmad ugyanis szombaton megházasodott, előtte fogadta őt a Föderáció vezetője. Amennyiben apja veseproblémái tovább súlyosbodnak, vélhetően ő követi majd Csecsenföld élén.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar segítség érkezik az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinába

Magyar segítség érkezik az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinába

Magyarország a Hungary Helps Program keretében segít az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinában - mondta el Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!