2024. 10. 10. Csütörtök Gedeon napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Magyar segítség érkezik az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinába

Magyarország a Hungary Helps Program keretében segít az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinában - mondta el Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóban.

  • Magyar segítség érkezik az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinába

Bár a világon a veszélyhelyzetek sokasága miatt a Hungary Helps Programnak egyszerre több helyszínen kell segítenie, így is aggodalommal és segítő szándékkal tekintünk az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinára - fogalmazott.

A nyugat-balkáni országot múlt pénteken érte el egy heves esőzéseket hozó ciklon. Az ország déli részén több települést is elárasztott a víz, a földcsuszamlások utakat, hidakat, épületeket sodortak el. A legutóbbi hírek szerint

legalább 20 ember életét vesztette, s további eltűnteket keresnek az árvíz levonultával a mentőcsapatok

- mondta az államtitkár.

Közölte: Magyarország és a magyar emberek azonnal a bajba jutottak segítségére siettek. A magyar katasztrófavédelem segélyszállítmányt küldött,

"most pedig azt jelentem be, hogy az árvíz sújtotta közösségek számára a külügyminisztérium 10 millió forintos gyorssegélyről döntött"

- ismertette Azbej Tristan.

A Hungary Helps Program keretében felajánlott adomány kedvezményezettje egy a kármentést összefogó katolikus karitatív szervezet lesz.

Magyarország tehát Bosznia-Hercegovinában is segít. "Nem hagyjuk magukra a barátainkat" - mondta az államtitkár.

Fotó: Denis Zuberi/Anadolu Hírügynökség - Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Mérgező alsóneműk borzolják a kedélyeket + videó

Radar – Mérgező alsóneműk borzolják a kedélyeket + videó

A Tudatos vásárlók egyesülete egy nagy fehérnemű tesztet szervezett, amely esetben most nem a divat vagy kényelem szempontjából folytak a vizsgálatok, hanem arra voltak kíváncsiak, milyen az egészségre gyakorolt hatása az anyagaik összetételének.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!