2024. 10. 09. Szerda Dénes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Megjósolhatatlan meddig hajtják a félelmek az olaj árát + videó

A Napindítóban Tóth Máté és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Megjósolhatatlan meddig hajtják a félelmek az olaj árát + videó

Berobbanat az olaj ára az izraeli háború miatt?

"Jelenleg a teljes olajipar és az egész világ a Brent kőolaj árára figyel. Abból nagyon sok minden következik. Ismerjük azokat a számokat a hetekből, hogy az Egyesült Államok közvéleményét milyen kis mértékben érdeklik közvetlenül azok a nemzetközi konfliktusok, melyek a világban zajlanak. Az orosz-ukrán háború az 1%-át érdekli a teljes amerikai közvéleménynek, a közel-keleti pedig 3%-át. Ebből láthatjuk, hogy közvetlenül nincs az amerikai választásokra hatása ezeknek az eseményeknek. Közvetetten viszont nagyon is tud lenni, pontosan az olajár miatt, mert ami az amerikai választókat ténylegesen érinti az az üzemanyag ára, a lakhatás, az új házak építésének kérdése, mely az alelnöki vitában is előjött témaként. (...) Jelenleg ott tart a Brent kőolaj ára, hogy spekulációk és félemek nagyon könnyen mozgatják az árat. Több mint 30%-al ment föl egy hét alatt az olajár, tegnap pedig egy nap alatt 4%-al esett."

- fogalmazott Tóth Máté, nemzetközi jogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!