2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Egyévi letöltendő börtönre ítélték egy francia holokauszttagadót

A 60 éves Soralt - valódi nevén Alain Bonnet-et - a párizsi büntetőbíróság azért ítélte el, mert az internetes oldalán közzétette ügyvédjének egy más ügyben elhangzott vitatott beszédét.

  • Egyévi letöltendő börtönre ítélték egy francia holokauszttagadót

Jogi tanácsadóját, Damien Viguier-t 5000 euró (1 600 000 ezer forint) pénzbírság megfizetésére ítélte a bíróság bűnrészesség vádjával a beszéd tartalma miatt.

A bíróság az ügyet az ügyészség indítványára tárgyalta a korábban többszörösen - egyebek mellett fajgyűlölet szítása miatt - elítélt Soral ügyében.

A márciusi tárgyaláson a vád képviselője félévi letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte Soralra, 15 ezer eurós büntetést pedig az ügyvédjére.

Mindkét elítéltnek 1 euró (320,69 forint) jelképes kártérítést kell fizetnie a négy felperes civil szervezetnek, valamint mindegyik részére 1500 eurós eljárási költség megfizetésére kötelezte őket a bíróság.

2016-ban Alain Soral Égalité et Réconciliation (Egyenlőség és megbékélés) című internetes oldalán egy holokauszttagadó karikatúrát tett közzé, amelyért jogerősen 10 ezer euró pénzbírságra ítélték.

2017-ben a honlap leközölte Damen Viguier ügyvédnek a tárgyaláson mondott szintén holokauszttagadónak ítélt beszédét.

Alain Soral, a francia marxista mozgalomhoz tartozó író a kilencvenes években hagyta ott a Francia Kommunista Pártot (PCF), amely szerinte felhagyott forradalmi elveivel, 2006-ban pedig belépett Jean-Marie Le Pen vezette szélsőjobboldali Nemzeti Frontba, amelynek 2007-ig a központi bizottsági tagja és egyben legfőbb ideológusa is volt. A Nemzeti Front, amelyet jelenleg Le Pen lánya, Marine Le Pen vezet, 2018-ban vette fel a Nemzeti Tömörülés nevet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!