2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 11:05

Külföld

Diáklányokat és tanáraikat ölték meg terroristák

Diáklányokat és tanáraikat ölték meg terroristák Pakisztánban. A támadók először egy iskolabuszt robbantottak fel, ezután azt a kórházat is megtámadták, ahová a robbantásos merénylet sebesültjeit vitték. Egyelőre nem tudni, hogy kik állnak a kettős merénylet mögött.

Kettős merényletet követtek el terroristák a pakisztáni Kvettában. Először egy női egyetem autóbuszát robbantották fel tanítás után. 11 tanár és diák meghalt, 22-en megsebesültek. A sebesülteket a helyszínről egy egészségügyi központba vitték, ahol nem sokkal később újabb robbanás történt. A helyi sajtó szerint a támadók megvárták, amíg a kórházba érnek a sebesültek hozzátartozói, és akkor robbantottak ismét. 12-en haltak meg. A terroristák elfoglalták az épület egy részét és tűzpárbajt vívtak a biztonsági erőkkel is. Végül négy támadóval végeztek, egyet pedig elfogtak. A kórház dolgozóit sikerült kimenekíteni az épületből.


Egyelőre nem tudni, hogy kik állanak a robbantások mögött. Pakisztán dél részén, Beludzsisztán tartományban ugyanis többféle vallási és politikai ellentét osztja meg a vegyes nemzetiségű lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!