2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 18:55

Külföld

Deutsch Tamás: Remélem Orbán Viktorban semmilyen politikai féltékenység nem ébredt

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója szerda este megbüntette Deutsch Tamást egy korábbi nyilatkozata miatt. Erről közleményben is tájékoztatott az EPP. Mint azt a Twitteren tudatták, a 142 leadott szavazat elsöprő többsége, 133 voks szólt a Fidesz politikusának szankcionálása mellett. Hatan ezt ellenezték, hárman pedig tartózkodtak. A néppárti frakció soraiban összesen 187 képviselő ül.

  • Deutsch Tamás: Remélem Orbán Viktorban semmilyen politikai féltékenység nem ébredt

A döntés értelmében Deutsch Tamás az Európai Néppárt nevében nem kaphat majd felszólalási időt a plenáris üléseken, nem viselhet a párthoz tartozó parlamenti tisztségeket, illetve jelentések sem fűződhetnek a nevéhez az EPP égisze alatt. A vele szembeni kizárási indítvány pedig az asztalon marad.

A Manfred Weber frakcióvezető által beterjesztett határozat szerint a Fidesz EP-képviselőinek pedig mielőbb végig kell gondolniuk, hogy az általuk képviselt értékek valóban a néppárt értékei-e. – Amennyiben nem, vonják le a megfelelő következtetést – áll a dokumentumban, amely szintén leszögezi:

a parlamenti csoport a pártcsaládot arra szólítja fel, hogy az mielőbb – amennyiben a közegészségügyi helyzet is lehetővé teszi – döntsön a Fidesz jelenleg felfüggesztett tagságáról.

Deutsch Tamás: Remélem, Orbán Viktor nem féltékeny!

– Most nagyobb ellensége vagyok a mainstream európai politikának, mint Orbán Viktor miniszterelnök! – ezt Deutsch Tamás mondta Magyarország élőben című műsorunkban, azzal egy időben, hogy még tartott az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának online ülése. Deutsch megerősítette:

a frakció vezetőjének, Manfred Webernek az a javaslata, hogy a Fidesz politikusát ne zárják ki a frakcióból, hanem a delegáltak egy, a személyét érintő büntetésről határozzanak.

Mint arra a fideszes EP-képviselő szerda este is emlékeztetett: ő maga szinte „a leginkább jól nevelt néppárti képviselő”, hiszen a közelmúltban számos alkalommal bocsánatot kért azért a kijelentéséért, ami miatt a néppárt liberális szárnya ki akarta szavazni a politikai csoportból.

„Az elmúlt öt-tíz napban sokkal több támadás ért engem, mint a magyar miniszterelnököt. Remélem, hogy Orbán Viktorban nem ébred majd politikai féltékenység, amiért úgy tűnik, most nála nagyobb ellensége vagyok a mainstream európai politikának”

– összegezte keserű iróniával az EP-képviselő.

Magyar Nemzet

A szerda esti televíziós interjú:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!