2021. március 5.,
péntek, Adorján, Adrián napja

Deutsch Tamás: Remélem Orbán Viktorban semmilyen politikai féltékenység nem ébredt

Magyar Nemzet

2020. december 17., csütörtök 06:30

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója szerda este megbüntette Deutsch Tamást egy korábbi nyilatkozata miatt. Erről közleményben is tájékoztatott az EPP. Mint azt a Twitteren tudatták, a 142 leadott szavazat elsöprő többsége, 133 voks szólt a Fidesz politikusának szankcionálása mellett. Hatan ezt ellenezték, hárman pedig tartózkodtak. A néppárti frakció soraiban összesen 187 képviselő ül.

A döntés értelmében Deutsch Tamás az Európai Néppárt nevében nem kaphat majd felszólalási időt a plenáris üléseken, nem viselhet a párthoz tartozó parlamenti tisztségeket, illetve jelentések sem fűződhetnek a nevéhez az EPP égisze alatt. A vele szembeni kizárási indítvány pedig az asztalon marad.

A Manfred Weber frakcióvezető által beterjesztett határozat szerint a Fidesz EP-képviselőinek pedig mielőbb végig kell gondolniuk, hogy az általuk képviselt értékek valóban a néppárt értékei-e. – Amennyiben nem, vonják le a megfelelő következtetést – áll a dokumentumban, amely szintén leszögezi:

a parlamenti csoport a pártcsaládot arra szólítja fel, hogy az mielőbb – amennyiben a közegészségügyi helyzet is lehetővé teszi – döntsön a Fidesz jelenleg felfüggesztett tagságáról.

Deutsch Tamás: Remélem, Orbán Viktor nem féltékeny!

– Most nagyobb ellensége vagyok a mainstream európai politikának, mint Orbán Viktor miniszterelnök! – ezt Deutsch Tamás mondta Magyarország élőben című műsorunkban, azzal egy időben, hogy még tartott az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának online ülése. Deutsch megerősítette:

a frakció vezetőjének, Manfred Webernek az a javaslata, hogy a Fidesz politikusát ne zárják ki a frakcióból, hanem a delegáltak egy, a személyét érintő büntetésről határozzanak.

Mint arra a fideszes EP-képviselő szerda este is emlékeztetett: ő maga szinte „a leginkább jól nevelt néppárti képviselő”, hiszen a közelmúltban számos alkalommal bocsánatot kért azért a kijelentéséért, ami miatt a néppárt liberális szárnya ki akarta szavazni a politikai csoportból.

„Az elmúlt öt-tíz napban sokkal több támadás ért engem, mint a magyar miniszterelnököt. Remélem, hogy Orbán Viktorban nem ébred majd politikai féltékenység, amiért úgy tűnik, most nála nagyobb ellensége vagyok a mainstream európai politikának”

– összegezte keserű iróniával az EP-képviselő.

Magyar Nemzet

A szerda esti televíziós interjú:

HírTV