2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Deutsch Tamás: Magyarország élveboncolására készül a nemzetközi és a hazai baloldal

Az EP vita egy politikai össztűz volt. A képviselők nagy része a korábbi vitákban felmerülő vádakat ismét felhozták. Ami igazán szokatlan volt, az a bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek a hangneme, aki ismét szégyenletesnek nevezte a magyar gyermekvédelmi törvényt. Azt mondta: a magyar kormány csak ürügyül használja a gyermekvédelmet és összemossa ezzel a törvénnyel a pedofíliát és a homoszexualitást. Eközben Věra Jourová arról beszélt, hogy megkapták a magyar kormánytól egy hete a válaszokat a bizottság tisztázó kérdéseire, tehát egy jogi értékelés folyik. Azért is érdekes Ursula von der Leyen hangneme, mert az értékelés még tart és a bizottság elnöke a pártatlanság és a jogi eljárások őre - tudósított kollégánk Zöldhegyi Katalin. A Magyarország élőben című műsorunkba Zöldhegyi Katalint, a Hír TV tudósítóját kapcsoltuk. A stúdióban Velkovics Vilmos műsorvezető Deutsch Tamás európai parlamenti képviselővel beszélgetett.

  • Deutsch Tamás: Magyarország élveboncolására készül a nemzetközi és a hazai baloldal

Több mint két órán át tartott a vita Strasbourgban a magyar gyermekvédelmi törvényről. A jogszabály kritikusai szerint a Fidesz olyan szabályt alkotott, amely szexuális beállítottság alapján diszkriminál. Ez pedig ellentétes az Európai Unió alapértékeivel.

- Ne legyen kétségünk, az elmarasztaló véleménye az Európai Bizottságnak már megszületett

- hangsúlyozta Deutsch Tamás EP képviselő.

A képviselő műsorunkon keresztül többek között arra hívta fel a figyelmét Ursula von der Leyennek, hogy az általa vezetett testület nemcsak az európai fősodor nézeteivel azonosuló embereknek a testülete, hanem minden európai emberé.

Teljes beszélgetés:

 

Kapcsolódó cikk:

Újra az Európai Parlament célkeresztjében Magyarország

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták" - közölte vasárnap az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!