2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Dél-Olaszországban hajó csapódott a parti szikláknak

Több mint harminc holttestet emeltek ki eddig a tengerből a dél-olaszországi Calabria partjainál, ahol egy több mint száz fős csoportot szállító hajó szenvedett balesetet - közölte a kikötő-kapitányság vasárnap.

  • Dél-Olaszországban hajó csapódott a parti szikláknak

A viharos időben bajba jutott hajónak a kikötőkaptányság és a pénzügyőrség sietett a segítségére. Ötven személyt sikerült partra menteni. Helyszínen van a csendőrség, tűzoltóság és a vöröskereszt is.

A halottak száma az utóbbi órákban folyamatosan emelkedett: a hatóságok közlése szerint több mint harminc holttestet találtak meg, közöttük kisgyerekeket is.

A Törökországból indult hajó az olaszországi partok előtt néhány méterre a parti sziklákhoz sodródott és azokhoz csapódott. Más hatósági beszámolók szerint a hajót a viharos hullámok törték darabokra. A baleset a calabriai Steccato di Cutro magasságában történt.

A túlélők beszámolói szerint közel száznyolcvanan utaztak a hajón, akik Irakból és Pakisztánból érkeztek.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!