2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Híradó 23:00

Külföld

David Pressman miatt keményíthettek be az amerikaiak

David Pressman nagykövet közbelépése miatt keményített be az amerikai fél - nyilatkozta egy felsővezető a Magyar Nemzetnek neve elhallgatását kérve.

  • David Pressman miatt keményíthettek be az amerikaiak

Látszólag jól haladtak az egyeztetések a magyar és az amerikai fél között, de David Pressman döntésére végül szigorítottak az amerikaiak - mondta a lapnak nyilatkozó, aki hozzátette: eseti megkeresésre 80-85 személy adatait egyeztették le az amerikaikkal, így szerinte nem felel meg a valóságnak, hogy a magyarok nem működtek együtt a diplomatáikkal. Az ügy előzménye, hogy az amerikai Egyesült Államok korlátozza Magyarország részvételét a vízum-mentességi programjában.

Az USA korlátozza az összes magyar beutazási lehetőségeit

Az USA korlátozza az összes magyar beutazási lehetőségeit arra a feltételezésre hivatkozva, hogy a külhoni magyarok közül sok a bűnelkövető. Ezzel a kárpátaljai magyarságot, amely az érintettek nagy részét alkotja, vélelmezett bűnözőknek titulálja – mondta az Origónak adott interjújában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az amerikai vízumügy kapcsán. A Századvég Alapítvány tanácsadója szerint Joe Bidenék kezdettől fogva fokozzák a nyomást Ukrajna kapcsán, ugyanis már másfél éve nem mentesülnek a vízumkötelezettség alól azok a magyar állampolgárok, akik Magyarország jelenlegi államhatárain kívül születtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!