2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Külföld

Csaknem kétszáz halálos áldozata van az áradásoknak Nigerben

Csaknem 200-an haltak meg idén áradásokban a nyugat-afrikai Nigerben a BBC brit hírtelevízió vasárnapi közlése szerint.

  • Csaknem kétszáz halálos áldozata van az áradásoknak Nigerben

Az áradások és az árvizek elsősorban az ország déli, középső és nyugati részét sújtották, mintegy 30 ezer otthon, 83 iskolaépület, hat egészségügyi központ és 235 gabonatároló semmisült meg. A mostani, júniustól várhatóan október végéig tartó esős évszak volt az egyik leghalálosabb az ország történelmében.

Tavaly az áradásoknak 70 halálos áldozata volt, 2020-ban 73. Katiellou Gaptia Lawan, a nigeri meteorológiai szolgálat vezetője újságíróknak azt mondta, a szokatlanul heves árvizeket részben az éghajlatváltozás okozza. A sivatagos éghajlatú országban pusztít az aszály is. Tovább rontják a helyzetet a dzsihadisták erőszakcselekményei, amelyek akadályozzák a földműveseket munkájukban. Emiatt Nigert súlyos élelmiszerválság sújtja: több mint 4,4 millió embernek, azaz a lakosság mintegy 20 százalékának élelmiszerellátása van veszélyben.

Fotó: EPA/Akintunde Akinleye

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!