2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

A Pál utcai fiúk 19:10

Külföld

Cameron: Megtalálunk titeket és mindenkit hazaküldünk

A brit kormány még a jövő évi választások előtt szigorítja a bevándorlásra vonatkozó feltételeket. David Cameron szerint félmillió illegális bevándorlót akarnak kitoloncolni, de azoknak is kevesebb segély jár majd, akik legálisan érkeztek az országba. Csökkentenék a segélyezés időtartamát is, a munkanélkülieknek fél év helyett csak 3 hónapig járna támogatás.

A szigetországban félmillióan élnek papírok nélkül. „Megtalálunk titeket és mindenkit hazaküldünk” – írta David Cameron saját cikkében, amit a Telegraph közölt. A miniszterelnök még a jövő évi választás előtt szigorítaná a bevándorlókra vonatkozó törvényeket. „Olyan bevándorlási rendszert akarunk, ami a brit államnak kedvez, és nem a visszaéléseknek. Van, aki dolgozni jön hozzánk, de van aki a segélyek miatt és olyan is, aki diáknak hazudja magát, csak hogy még több pénzhez jusson. A brit adófizetők 5 év alatt 500 millió fontot spórolhatnak, ha módosítunk a szabályokon” - ígérte Cameron.

Angliában az illegális bevándorlók is jogosultak segélyre, a legálisan érkezettek pedig annyit kapnak, mint a britek. A lakástámogatás és munkanélküli segély fél év alatt átszámítva másfél millió forint is lehet. Cameron szerint az illegális bevándorlók ezentúl semmit nem kapnának, és a legális bevándorlók is csak 3 hónapig, a mostani fél év helyett. „A kormány csak a számokkal foglalkozik, nem az illegális bevándorlással, és nem azzal, hogy a munkáltatók hogyan élnek vissza a helyzetükkel és hogyan teszik kiszolgáltatottá a hozzájuk érkező bevándorlókat. A probléma megoldásához ezekkel kellene foglalkozni” – mondta egy ellenzéki képviselő.


A brit kormány tavaly jelentette be, hogy kvótákat terveznek az európai bevándorlókra. Magyarország évente 2-3 ezer helyet kapott volna, de az EU-s intézmények tiltakozása miatt ejtették a tervet. Az uniós tagságról viszont továbbra is népszavazást tervez a brit kormány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült. A filmről, valamint a színdarabról Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők Dino Benjámin és Wunderlich József színművészekkel beszélgettek. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!