2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Cáfolják, hogy nyomozást indítottak a magyar útlevelek ügyében

Egymásnak ellentmondóan nyilatkozik az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a Főügyész azzal kapcsolatban, hogy Kárpátalján megkezdődött-e a nyomozás az ott kiadott magyar útlevelek ügyében.

  • Cáfolják, hogy nyomozást indítottak a magyar útlevelek ügyében

Jelen pillanatban még nem indított nyomozást az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a Kárpátalján kiadott magyar útlevelek ügyében, ellentétben Jurij Lucenko főügyész állításával – közölte Olena Hitljanszka, az SZBU szóvivője a LIGA.net ukrán hírportál szerint.

„Erről én semmit sem tudok” – mondta a szóvivő, furcsának nevezve a főügyész bejelentését, miszerint a titkosszolgálat nyomozást indított, és minden felderített kettős állampolgárt felelősségre vonnak, megfosztanak ukrán állampolgárságától.

Hitljanszka hozzátette: tudomása szerint az ukrán jogszabályokban nincs olyan rendelkezés, amely alapján a kettős állampolgárság felelősségre vonást vonna maga után. Szavai szerint a főügyészség eljárást indíthatott, és a nyomozás elvégzését az SZBU hatáskörébe utalhatta, de ilyen tartalmú dokumentum eddig még nem érkezett a titkosszolgálathoz.

Kijev szerint a magyar konzul törvényt sértett, amikor instrukciókat adott arról, hogyan kell leplezni a magyar állampolgárságot, ezért a kiutasításával fenyegetőzik. A magyar álláspont szerint azonban nem történt törvénysértés a konzulátuson. Egy hete került nyilvánosságra az a rejtett kamerás felvétel, amelyen ukránok tesznek magyar állampolgársági esküt Beregszászon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!