2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Külföld

Brüsszeli vétó a nemzeti költségvetési ügyekben?

A német pénzügyminiszter vétójogot adna Brüsszelnek a nemzeti költségvetések ügyében.

Wolfgang Schauble egy német hetilapnak úgy nyilatkozott: az Európai Bizottságot fel kell hatalmazni arra, hogy megvétózza a tagállamok büdzséjét, ha azok sértik az uniós szabályokat. Az uniós vezetők már a következő, decemberi csúcsértekezletükön megállapodhatnak erről. Schauble szerint a brüsszeli vétó nem sértené a költségvetésre vonatkozó nemzeti jogköröket, hiszen arról továbbra is az érintett országok dönthetnének, hogy a kiadásokat csökkentik vagy az adókat emelik, esetleg más reformokat indítanak el.

Az ügy előzménye, hogy Brüsszelben jelenleg is tart a vita Franciaország költségvetéséről: a német európai biztos nemrég élesen bírálta Párizs költségvetési politikáját, mert a franciák újabb 2 év haladékot kértek a 3 százalékos uniós hiánycél teljesítésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!