2022. 08. 12. Péntek Klára napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Musis et Virtutibus - Múzsák és erények 02:00

Külföld

Borrell szerint Kínának konstruktívabb szerepet kellene játszania a konfliktusban

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön arra kérte Pekinget, hogy játsszon konstruktívabb szerepet az ukrajnai konfliktusban, és fejezze be a "félretájékoztatást" a háború okaival és katasztrofális gazdasági következményeivel kapcsolatban.

  • Borrell szerint Kínának konstruktívabb szerepet kellene játszania a konfliktusban

Borrell az indonéziai Nusa Duában tárgyalt Vang Jivel, a kínai diplomácia vezetőjével, a G20-csoport külügyminisztereinek találkozóján. Megbeszélésükön az Európai Unió és Kína kapcsolatairól is szó esett. A főképviselő több kétoldalú egyeztetésen vesz részt a találkozó során. Európa támogatja a G20 elnökségét, hogy multilaterális megoldásokat találjon a globális problémákra - írta az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője a Twitteren, miután tárgyalt Ibu Retno indonéziai külügyminiszterrel.

Hozzátette: a jelenlegi helyzetben égető szükség van erre, hiszen Oroszország ukrajnai háborúja alapjaiban megrendítette a szabályokon alapuló nemzetközi rendszert. A G20 elnökségét jelenleg Indonézia látja el. A csoport külügyminisztereinek találkozóját július 7-8-án rendezik meg.

Az esemény középpontjában a multilateralizmus újjáélesztése, illetve az energia- és élelmiszerbiztonság áll. Az Európai Bizottság közleményében hangsúlyozta: az Európai Unió partnereivel együtt a közös megoldásokon, illetve a kihívások együttes kezelésén dolgozik.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!