2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Külföld

Bóka János: Az európai parlamenti választások tétje a háború és a béke kérdése

Az európai parlamenti választások tétje a háború és a béke kérdése - írta az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalán.

  • Bóka János: Az európai parlamenti választások tétje a háború és a béke kérdése

Bóka János bejegyzése szerint 2022 februárja óta az európai intézmények - akár szándékosan, akár gondatlanságból - hagyják, hogy Európa belesodródjon az orosz-ukrán háborúba.

Úgy fogalmazott: "Ha nem érkezik nagyon erős jelzés az európai parlamenti választásokon, hogy ezt a folyamatot nem támogatjuk, veszélyesnek, sőt katasztrofálisnak tartjuk, akkor mindez folytatódni fog az európai parlamenti választások után is."

A béke és biztonság kérdésének félrekezelésén túl azt is látni - folytatta -, hogy az Európai Uniónak nem sikerült a versenyképességén javítania az elmúlt öt évben, nem sikerült megoldani a migrációs válságot, nem sikerült perspektívát adni az európai mezőgazdaságnak.

Ha sikerül a közösséget a háborúból kint tartani, akkor ezeket a problémákat is lehet kezelni, ehhez viszont az Európai Unióban változásra van szükség - hangsúlyozta Bóka János.

Jelezte, hogy a magyar kormánynak két szempontja van, amelyeket szeretne érvényesíteni a csúcsintézmények vezetőinek kiválasztásakor: az egyik a hitelesség, a másik pedig az alkalmasság.

"Mivel az a politika, amelyet az elmúlt öt évben az intézmények vittek, nem folytatható, változásra van szükség. Nehezen elképzelhető, hogy ezt a változást hitelesen meg tudják jeleníteni, vagy le tudják vezényelni azok a vezetők, akik az európai intézményeket az elmúlt öt évben irányították" - írta Bóka János.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!