2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Bohócot csinált magából a Fehér Ház szóvivője a sajtótájékoztatón

A sajtótitkár rendkívül kínos helyzetbe hozta magát, amikor nem talált előre megírt választ a jegyzeteiben – írja a V4NA Hírügynökség.

  • Bohócot csinált magából a Fehér Ház szóvivője a sajtótájékoztatón

Továbbra is súlyos gondokkal küszködnek a szülők az Egyesült Államokban, mert lehetetlen csecsemőtápszerhez jutni a boltokban, de már a gyógyszertárakban sem lehet kapni. A probléma pedig július végéig biztosan nem fog megoldódni, erről már a V4NA is beszámolt korábban.

Nem csoda tehát, hogy a tápszerhiány kiemelt témája a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóknak.

A Biden-kormány szóvivői azonban szinte egyszer sem álltak a helyzet magaslatán, amikor a sajtó elé kellett állni.

Legutóbb Karine Jean-Pierre csinált magából bohócot, akit május közepén nevezett ki az elnök. A jelek szerint azonban azóta sem tudta felvenni a ritmust. Az egyik riporter azt szerette volna megtudni, hogy az adminisztráció hogyan kezeli a tápszerhiányt addig, amíg nem áll helyre az ellátás. Karine Jean-Pierre már a kérdés első felében idegesen lapozgatni kezdte a vaskos jegyzeteit, amelyben előre megírják neki a válaszokat. Kínos csend és némi kétségbeesett lapozgatás után azonban kiderült, hogy a sajtótitkár magára maradt ebben a kérdésben, ugyanis nem kapott előre megírt választ. Kínos zavarában pedig ezt meg is osztotta a sajtó munkatársaival. 

Ez történik, ha olyan munkára alkalmazol valakit, amely meghaladja a képesítését.

– írja egy kommentelő a Twitteren. 

Ez történik, amikor Biden konfliktusos esetekben a „»fekete, meleg, bevándorló nő, elsősorban aki mindháromnak megfelel« típusú szempont alapján alkalmaz valakit a legalkalmasabb személy helyett. A progresszívek gyakran a »sokszínűséget« részesítik előnyben az érdemekkel szemben. Mintha azt mondanánk, hogy vegyük fel az első meleg tengerészgyalogost, még akkor is, ha nem tud úszni.

– írja egy másik kommentelő. 

A videó feltöltője szerint

ez megalázó. Hogy lehet, hogy a Fehér Házban mindenki ilyen rosszul végzi a munkáját?

– tette fel a kérdést.

A kommentelő bizonyára arra utalt, hogy Biden előző sajtótitkára sem tudott érdemben válaszolni, amikor kormányzati intézkedésekről kérdezték a tápszerhiány kapcsán. A Fehér Ház szóvivője megpróbálta megnyugtatni az embereket egy sajtótájékoztatón, majd amikor egy újságírói kérdésre kellett válaszolni, a szóvivő arcpirító kijelentést tett. Egy riporter arra volt kíváncsi, hogy a szülők mit tehetnek akkor, amikor órákig járják az üzleteket, de nem tudnak tápszert venni a kisgyerekeknek. Jen Psaki egyszerűen annyit mondott:

Minden olyan szülőt biztatnánk, aki aggódik gyermeke egészségével vagy jólétével kapcsolatban, hogy hívja fel orvosát vagy gyermekorvosát.

 

De maga Joe Biden sem tudott mit kezdeni a szituációval. Az elnök – aki minden problémára, például az inflációra is talál egy bűnbakot – kijelentette, hogy csak két hónappal azután szerzett tudomást a tápszerhiányról, hogy az iparág vezetői megtudták, hogy komoly válsággal kell szembenézniük. Vagyis az elnök az iparág résztvevőit tette felelőssé.

A szülők olykor órákat autóznak, hogy valahol tápszerhez jussanak, de mára már odáig fajult a dolog, hogy egyáltalán nem kapnak a boltokban – csupán idősebb gyerekek számára készült étrendkiegészítőket.

 

 

 

Elise Stefanik republikánus képviselő – aki maga is édesanya – élesen bírálta a Biden-adminisztrációt. Azt mondta, hogy már február óta próbálja felhívni az elnök figyelmét a válságra, de a Fehér Ház nem foglalkozott vele.

Nos, ez a válság egész Amerikát sújtja. Nem tudok ennél gyötrelmesebb válságot elképzelni a szülők számára, akik kétségbeesetten próbálnak hozzáférni a csecsemőtápszerhez

– mondta a Fox televíziós csatorna egyik műsorában a politikus, aki hozzátette, hogy a Biden-adminisztrációnak semmilyen terve nincs.

 

A közösségi médiát elárasztották a felháborodott bejegyzések. 

A Biden-kormány raklapnyi tápszert küld a határra az illegális bevándorlóknak. Mi történt azzal, hogy »Amerika az első«? Ugyan már, ember! Ha ez nem késztet arra, hogy novemberben minden demokrata ellen szavazz, akkor bajban vagy

– írja egy férfi.

 

Szóval, hány baba fog meghalni Biden és a többi demokrata miatt?

– teszi fel a kérdést egy másik felhasználó.

 

Borítókép: Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője a washingtoni Fehér Házban tartott sajtóértekezleten 2022. június 16-án. (Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Chris Kleponis)

 

 

Magyar Nemzet

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!