2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Külföld

Biden-Meloni találkozó Washingtonban

Elismerését fejezte ki az Ukrajnának nyújtott olasz támogatásért Joe Biden elnök, amikor csütörtökön a Fehér Házban fogadta Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt, aki tavalyi hivatalba lépése óta első alkalommal látogatott az Egyesült Államokba.

  • Biden-Meloni találkozó Washingtonban

Joe Biden a kétoldalú találkozó előtt köszönetet mondott az olasz embereknek, hogy kormányuk mögött állnak Ukrajna támogatásában. A két vezető találkozóról kiadott közös nyilatkozatában megerősítette elkötelezettségét Ukrajna további politikai, katonai, gazdasági és humanitárius támogatása mellett.

Giorgia Meloni a találkozó előtt kijelentette, hogy Ukrajna támogatása a nemzetközi jog védelme melletti kiállás, és úgy vélekedett, hogy Ukrajna önvédelme nem jelent közelebb sodródást egy világháborúhoz.

Az amerikai elnök és az olasz kormányfő találkozóján tárgyalt a kétoldalú kereskedelem bővítésnek lehetőségéről, ami tavaly elérte a 117 milliárd dollárt.

Joe Biden a kétoldalú kapcsolatok szélesítésének területei közé sorolta az űrkutatási együttműködést, valamint a fejlődő országok támogatásának erősítését.

Giorgia Meloni arról beszél, hogy a két ország közös érdeke a globális kereskedelem bővítése, de úgy, hogy az ne csak szabad, de méltányos is legyen. Megállapította, hogy a szabályok nélküli szabad kereskedelem "megmutatta korlátait".

Az afrikai országokkal fenntartott kapcsolatokat illetően Giorgia Meloni olyan új megközelítést szorgalmazott, amely az egyenrangúságra épül, és fontosnak mondta az illegális migráció elleni harcot.

Az amerikai-olasz csúcstalálkozó után kiadott közlemény szerint a tárgyalás témái között szerepelt a klímaváltozás elleni fellépés, a kiberbiztonság erősítése, valamint a kétoldalú oktatási és tudományos együttműködés is.

Borítókép: Reuters/Jonathan Ernst

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A Viszkis, azaz Ambrus Attila új könyve + videó

Radar - A Viszkis, azaz Ambrus Attila új könyve + videó

Többtucatnyi bankrablás, sok év a rácsok mögött. A Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila 12 éve szabadult, azóta keramikusként dolgozik és két kisgyermek apja. A Radarnak új könyvéről mesélt, amelyben életútjáról írt, egyfajta motivációs céllal. A férfi abban bízik, hogy története segíthet azokon, akik hasonlóan mélyről indultak az életben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!