2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Bejegyezték a kínai vakcinát Ukrajnában

  • Bejegyezték a kínai vakcinát Ukrajnában

Ukrajna is jóváhagyta a kínai Sinovac gyógyszergyártó vakcináját.

Bár az országban csökkent a fertőzések száma, Kijev arra figyelmeztetett, hogy az országot elérte a járvány harmadik hulláma. Románia 8 legfertőzöttebb megyei jogú városában eközben megkezdődött az oltási kampány harmadik szakasza. Horvátország pedig bejelentette, hogy kész Covid-betegeket fogadni Szlovákiából és Csehországból.

Romániában jól halad az oltási program, de továbbra is sok a fertőzött. A kormány ezért úgy döntött, hogy a 8 legfertőzöttebb megyei jogú városban megkezdik az oltási kampány harmadik, a teljes felnőtt lakosságra kiterjedő szakaszát. Az országban az egészségügyi dolgozókat már beoltották.

Romániával ellentétben a horvát egészségügyi dolgozók körében továbbra is nagy az oltást elutasítók aránya.

Virológusok és szakértők szerint az országnak csak abban az esetben sikerülhet legyőzni a járványt, ha az egészségügyi dolgozók nem betegednek meg. A kamara szerint azonban a védőoltás nem kötelező ezért senkit sem kényszeríthetnek annak felvételére.

Zágráb eközben arról is tájékoztatott, hogy kész Covid-betegeket fogadni Szlovákiából és Csehországból, miután mindkét visegrádi országban túlterhelt az egészségügyi rendszer.

Ez már Szlovákia, ahol a lakosság egy tizede kapta meg eddig valamelyik vakcina első vagy második dózisát. Pozsony továbbra is a korlátozásokban és a tömeges oltásban látja a járvány leküzdésének lehetőségét.

Igor Matovic miniszterelnök szerint az Európai Gyógyszerügynökségnek gyorsabban kellene jóváhagynia az új vakcinákat. A kormányfő közösségi oldalán azt írta: csökkenthető lenne a készítmények engedélyezésének ideje, ha az EMA-ban napi 24 órában dolgoznának az alkalmazottak.

Szlovákia a múlt héten magyar segítséggel 2 millió adag orosz koronavírus elleni vakcinát vásárolt. Így jelenleg már 2 uniós ország van, amely alkalmazza a Szputnyik V oltóanyagot.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válaszcsapásról döntött Izrael

Válaszcsapásról döntött Izrael

Az izraeli hadikabinet hétfő délután megtartotta a harmadik ülését is az iráni támadás óta, és döntöttek arról, hogy választ adnak Irán támadására – írja a Sky News.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!