2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Baloldali EP-képviselők támadták a Tunéziával kötött megállapodást

Véget ért a strasbourgi Európai Parlamentben a plenáris vita, amelyet az Európai Unió Tunéziával kötött megállapodásáról tartottak. A szocialisták és több liberális képviselő élesen támadta, hogy az Unió 900 millió eurót ad Tunéziának az illegális migráció megfékezésére.

  • Baloldali EP-képviselők támadták a Tunéziával kötött megállapodást

A szocialisták élesen támadták a megállapodást. Azzal vádolták az Európai Bizottságot, hogy ezzel pénzzel is támogatja a szerintük tunéziai diktátort, és az autoriter rezsimet. Illetve azt is közölték, hogy szerintük a megállapodással az Európai Bizottság az európai jobboldal kedvében akar járni – tudósított Zöldhegyi Katalin a helyszínről. 

Az Európai Unió Tunéziával kialakított stratégiai partnerségének egyik fő célkitűzése a migrációval kapcsolatos kihívások átfogó kezelése – jelentette ki a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztos Strasbourgban.

Várhelyi Olivér úgy fogalmazott, a közelmúltbeli tendenciák, köztük a határvidéken rekedt bevándorlók nehéz helyzete és az egyre több embercsempész banda létrejötte is azt mutatja, hogy a Közösségnek meg kell kettőznie erőfeszítéseit. Hozzátette: az illegálisan érkezők nagy aránya szintén azt igazolja, hogy a tagállamoknak és az afrikai országnak szorosan együtt kell működniük a menekültügyi kérdésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!