2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:45

Külföld

Az új kormányban nem lesz helyük az államfőt bírálóknak

Átalakul a francia kormány – a kedden felálló új kabinetben már nem jut miniszteri poszthoz az a két tárcavezető, akik Francois Hollande gazdaságpolitikáját bírálták. A párizsi kormány összetételét öt hónap alatt másodszor módosítja az államfő, aki nem tud elmozdulni a történelmi népszerűségi mélypontról.

„Nyílt válság a kormányban”, „Kormányválságot okozott a miniszterek lázadása” – így kommentálták a francia napilapok, hogy Francois Hollande elnök feloszlatta a gazdaságpolitikájával elégedetlen kabinetet. A lemondatott, majd új kormány alakítására felkért Manuel Valls miniszterelnök a várakozások szerint többnyire a régi tárcavezetőket helyezi majd új pozíciókba – a két keményvonalas baloldali, Benoit Hamon oktatási és Arnaud Montebourg gazdasági miniszter kivételével.

– Montebourg valószínű távozásával a végeredmény talán nem is lesz olyan negatív a piacok számára, mivel így egy nagyon balra húzó szocialista távozna. Tehát ez végül is jó lenne a gazdaságnak, és a hiánynak is, de a bizonytalanság rövid távon azért kifejti majd a hatását – mondta egy vezető kamatstratéga.


Montebourg és Hamon a hétvégén bírálta a kabinet által elfogadott megszorító intézkedéseket, és arra szólított fel, hogy a Németország által szorgalmazott költségvetési szigor helyett inkább a fogyasztást és a beruházásokat támogassák. A mindössze a lakosság 16 százaléka által támogatott Hollande az elmúlt öt hónapban már másodszor alakítja át a kormányt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Közben a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián.
Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!