2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Az oroszok megőrülnek Putyinért

Lakott területeket, erőművet és börtönt is találat ért a kelet-ukrajnai Doneckben az ukrán hadsereg és az oroszbarát szakadárok összecsapásaiban. A fegyintézetből százhat rab szabadult ki. Az ukrán vezetés azt állítja, hogy elvágta az összeköttetést a szeparatisták két központja, Doneck és Luhanszk között.

Robbanások Doneckben, az oroszbarát felkelők központjában. A várost az ukrán hadsereg körülzárta, és naponta öt-hat alkalommal lövi. A lakók óvóhelyeken húzzák meg magukat. „Ahhoz, hogy elmeneküljünk innen, pénzre lenne szükség. Akinek volt pénze, az már tavasszal elment innen, a többiek meg ezután se fognak tudni. Kivárjuk a harcok végét” – mondta egy donecki lakos.

Az egyik épület, amelyet az ukrán hadsereg szétlőtt, ez a börtön volt, a fegyintézetből több mint száz rab szabadult ki. Kijev egyelőre nem engedélyezte, hogy segélyszervezetek élelmiszert és vizet vigyenek a kelet-ukrajnai rászorulóknak, az ukrán vezetés attól tart, hogy az adomány a lázadókhoz jutna. „Donecket és Luhanszkot körülzártuk, és blokád alá vontuk a két település közötti utakat is. A következő napokban mindkét várost felszabadítjuk, és végzünk minden ott bujkáló terroristával” – fenyegetőzött az ukrán hadsereg szóvivője.

Oroszország hivatalosan tagadja, hogy támogatják a szakadárokat. Egy állami felmérés szerint az oroszok 90 százaléka elégedett Vlagyimir Putyin politikájával. A moszkvai Gum áruház idei slágerterméke a Putyin arcképes póló: az üzlet előtt több száz méteres sorok kígyóznak, ha szállítmány érkezik. „Nagy szükség van egy ilyen erős vezetőre, visszaadta az oroszok és az egész ország önbecsülését. Jó, hogy a gyerekeink is megtanulják, hogy milyen a sarkukra állni. Én már holnap felveszem a pólómat, de küldök belőle a barátaimnak is, akik kérték” – mondta az egyik vásárló.


Az Oroszország elleni nyugati gazdasági szankciók becslések szerint az orosz GDP 5-7 százalékát vitték el, két orosz bank már állami segítséget kért, mert külföldről nem kapnak hitelt. A büntetőintézkedésekre válaszul Moszkva a múlt héten embargót rendelt el a nyugati mezőgazdasági termékek egy részére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!