2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Az oroszbarát ellenzék nyert Moldovában

  • Az oroszbarát ellenzék nyert Moldovában

Az ellenzéki oroszbarát szocialisták nyerték a tegnapi parlamenti választást Moldovában.

A szavazatok 90 százalékának összesítése alapján szinte bizonyosan ez lesz a voksolás végeredménye. Az eddig kormányzó nyugat-barát Demokrata Párt korrupciós ügyei miatt elvesztette szavazóinak egy részét, csak a harmadik helyen végzett. Hiába figyelmeztettek, hogy veszélyes lenne az uniós integrációra, ha Moldova ismét orosz befolyás alá kerülne, a választók máshogy döntöttek. A kelet-európai ország 2014-ben írt alá társulási szerződést az Európai Unióval, erre reagálva Moszkva élelmiszerimport-korlátozásokkal sújtotta Moldovát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!