2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Az oltás megkezdésére készülnek az európai országok

A koronavírus elleni első védőoltásokra készülnek az európai országok. Szerbiába megérkezett az első 4800 adag oltóanyag. Szlovákiában szombaton tízezer adagot várnak. Olaszországban először a járvány által leginkább érintett északi régiókban kezdik majd meg az oltást.

  • Az oltás megkezdésére készülnek az európai országok

Hosszú a sor, de még nem a koronavírus elleni védőoltásra, hanem tesztre várnak az emberek a szlovén fővárosban. A programban tizenhárom város vesz részt országszerte, de van ahol csak a jövő héten indítják el a tesztelést. Első körben félmillió vizsgálatot terveznek a kétmilliós országban.

Ljubljanában volt aki két órát is várt a mintavételre. Nincs előjegyzés, a szűrés érkezési sorrendben történik és az eredményt negyed órán belül kiadják.

Megérkezett az első vakcinaszállítmány Belgrádba. Az elsők között kapott Szerbia oltóanyagot, mert azon öt ország egyike a világon, amely először kötött szerződést az amerikai gyógyszergyártó céggel, a Pfizerrel. Ennek az oltóanyagnak az a specialitása, hogy mínusz 70 Celsius fokon kell tárolni.

Szlovákiába szombaton érkezik az első 10 ezer adag vakcina és a többi uniós országhoz hasonlóan vasárnap kezdődik az oltás. Az elsők között az idősotthonok, az egészségügyi intézmények alkalmazottai és más, járványügyi szempontból kiemelten fontos helyeken dolgozók kapják meg a koronavírus elleni védelmet.

Az öt és fél milliós Szlovákia 18 millió adag vakcinára kötött szerződést. A kormány által jóváhagyott stratégia nem számol a teljes lakosság beoltásával, legfeljebb 3 millió 300 ezerrel.

Orvosok, ápolók és kutatók lesznek Olaszországban az elsők, akiket beoltanak a koronavírus elleni vakcinával karácsony után az úgynevezett V, vagyis vakcina napon, december 27-én. Őket a 65 éven felüliek követik.

A védőoltások első szállítmányai a járvány által leginkább sújtott északi régiókba kerülnek. A tervek szerint az országos oltási kampány január 6-án kezdődik, a tömeges, nagyobb létszámú pedig január közepén.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!