2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Az Európai Bíróság elé került a "Stop Soros" törvénycsomag

Bírósági szakaszba lépett a „Stop Soros” törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelességszegési eljárás. Az Európai Bizottság azzal indokolta lépését, hogy a magyar hatóságok nem adtak kielégítő választ az aggályokra. Hollik István kormányszóvivő szerint az eljárás nem törvényes, ráadásul figyelmen kívül hagyja a magyar választók akaratát, akik elutasították a bevándorlást.

A kötelességszegési eljárást még 2018-ban a Jean-Claude Juncker vezette Bizottság kezdeményezte Magyarország ellen a "Stop Soros" törvénycsomag miatt. A Európai Bizottság véleménye szerint a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás uniós jogba ütközik, mert büntethetővé teszi a bevándorlást.

A folyamat idén januárban lépett a második szakaszába, amikor a Bizottság indoklással ellátott véleményt továbbított a magyar hatóságoknak. A magyar kormány válasza meg is érkezett, de ezt a Bizottság nem találta kielégítőnek. Ezért fordult most, egy évvel a folyamat elindítása után a luxemburgi Európai Bírósághoz.

A kormány álláspontja szerint az eljárás nem megalapozott.

A távozó brüsszeli Európai Bizottság (EB) még elvégzi a piszkos munkát a bevándorláspárti erőknek -  így reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében az Európai Bizottság bejelentett eljárásaira. Szerintük a Bizottság azt akarja elérni, hogy Magyarország vonja vissza a Stop Sorost, a szigorúbb bevándorlási szabályokat, és számolja fel a határvédelemben kulcsfontosságú tranzitzónát.

A magyar kormány készen áll az Európai Bíróság előtti perre, amelyet a távozó Európai Bizottság indított a STOP SOROS és a migránsok betelepítését tiltó alkotmány-módosítás miatt - jelentette be a kormányszóvivő.

Hollik István emlékeztetett: a kormány továbbra is kiáll a STOP SOROS mellett, mivel a magyarok népszavazáson, az országgyűlési választáson és az Európai Parlamenti választáson is egyértelművé tették, hogy nem kérnek a bevándorlásból, és meg akarják védeni az európai keresztény kultúrát. A mindenkori magyar kormánytól pedig azt várják el, hogy ennek a választói akaratnak szerezzen érvényt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!