2020. november 28.,
szombat, Stefánia napja

Az Európai Bíróság elé került a "Stop Soros" törvénycsomag

Hír TV

2019. július 25., csütörtök 15:59

Bírósági szakaszba lépett a „Stop Soros” törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelességszegési eljárás. Az Európai Bizottság azzal indokolta lépését, hogy a magyar hatóságok nem adtak kielégítő választ az aggályokra. Hollik István kormányszóvivő szerint az eljárás nem törvényes, ráadásul figyelmen kívül hagyja a magyar választók akaratát, akik elutasították a bevándorlást.

A kötelességszegési eljárást még 2018-ban a Jean-Claude Juncker vezette Bizottság kezdeményezte Magyarország ellen a "Stop Soros" törvénycsomag miatt. A Európai Bizottság véleménye szerint a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás uniós jogba ütközik, mert büntethetővé teszi a bevándorlást.

A folyamat idén januárban lépett a második szakaszába, amikor a Bizottság indoklással ellátott véleményt továbbított a magyar hatóságoknak. A magyar kormány válasza meg is érkezett, de ezt a Bizottság nem találta kielégítőnek. Ezért fordult most, egy évvel a folyamat elindítása után a luxemburgi Európai Bírósághoz.

A kormány álláspontja szerint az eljárás nem megalapozott.

A távozó brüsszeli Európai Bizottság (EB) még elvégzi a piszkos munkát a bevándorláspárti erőknek -  így reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében az Európai Bizottság bejelentett eljárásaira. Szerintük a Bizottság azt akarja elérni, hogy Magyarország vonja vissza a Stop Sorost, a szigorúbb bevándorlási szabályokat, és számolja fel a határvédelemben kulcsfontosságú tranzitzónát.

A magyar kormány készen áll az Európai Bíróság előtti perre, amelyet a távozó Európai Bizottság indított a STOP SOROS és a migránsok betelepítését tiltó alkotmány-módosítás miatt - jelentette be a kormányszóvivő.

Hollik István emlékeztetett: a kormány továbbra is kiáll a STOP SOROS mellett, mivel a magyarok népszavazáson, az országgyűlési választáson és az Európai Parlamenti választáson is egyértelművé tették, hogy nem kérnek a bevándorlásból, és meg akarják védeni az európai keresztény kultúrát. A mindenkori magyar kormánytól pedig azt várják el, hogy ennek a választói akaratnak szerezzen érvényt.

Hír TV