2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Az észak-koreai vezető magas rangú kínai párt- és kormánydelegációt fogadott

Az észak-koreai vezető pénteken fogadta azt a magas rangú kínai párt- és kormánydelegációt, amely Phenjanba látogatott, hogy megünnepelje a koreai háború lezárásának 70. évfordulóját.

  •  Az észak-koreai vezető magas rangú kínai párt- és kormánydelegációt fogadott

Kim Dzsong Un a megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy "új csúcsra" emeli a két ország kapcsolatát. A kínai küldöttséget Li Hong-csung, Kommunista Párt Politikai Bizottságának egyik tagja vezeti. Kínai delegáció először járt Észak-Koreában a koronavírus-járvány kezdete óta.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség beszámolója szerint a találkozón "megerősítették a két párt, illetve a KNDK és Kína kormányának azt az álláspontját, hogy a két ország szorosan együttműködve kívánja előmozdítani a szocialista építkezést, és folyamatosan újabb szintekre emelni és fejleszteni a barátságot és a baráti együttműködést."

A találkozóra azután kerül sor, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter csütörtökön tárgyalt észak-koreai vezetőkkel, köztük Kim Dzsong Unnal is. Orosz védelmi miniszter először látogatott Észak-Koreába a Szovjetunió 1991-es felbomlása óta.

Csütörtökön a koreai háború lezárásának 70. évfordulója alkalmából rendezett phenjani ünnepségeken részt vett a Szergej Sojgu védelmi miniszter vezette orosz küldöttség és a Li Hong-csung vezette kínai delegáció is.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást + videó

Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást + videó

Ismét utcára vonulnak a melegek. Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást, emiatt a közlekedés sok helyen leáll vagy lelassul. A Híradóban a helyszínről kapcsoltuk tudósítónkat Futó Boglárkát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!