2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Az EP szerint a feltételek teljesítéséig nem szabad jóváhagyni a lengyel helyreállítási tervet

Az Európai Parlament (EP) csütörtökön, strasbourgi plenáris ülésén állásfoglalást fogadott el, amelyben bírálta az Európai Bizottságot a lengyel kormány koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő terve jóváhagyásáért, és felszólította az Európai Unió Tanácsát, hogy az összes feltétel teljesüléséig ne hagyja jóvá a lengyel tervet.

  • Az EP szerint a feltételek teljesítéséig nem szabad jóváhagyni a lengyel helyreállítási tervet

A 411 szavazattal, 129 ellenszavazat és 31 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az Európai Parlament képviselői felhívták a figyelmet az Európai Unióról szóló szerződés vonatkozó cikkében felsorolt értékek, többek között az igazságszolgáltatás függetlenségére és a jogállamiságra vonatkozó kitételek állítólagos lengyelországi megsértésére.

Sajnálatukat fejezték ki, hogy a lengyel kormány lépései miatt az uniós források még mindig nem jutottak el a lengyel állampolgárokhoz. Emlékeztetnek: az uniós értékek elfogadása előfeltétele az alap forrásai lehívásának, továbbá arra, hogy az alap forrásaira teljes mértékben alkalmazni kell a jogállamisági feltételrendszert.

A képviselők arra kérték az Európai Unió Tanácsát, hogy csakis abban az esetben hagyja jóvá a lengyel tervet, ha az teljes körűen teljesíti a helyreállítási alapról szóló rendelet összeférhetetlenséggel és a csalások elkerülésével kapcsolatos követelményeit, és az európai szemeszter valamennyi, a jogállamiság területére vonatkozó országspecifikus ajánlását.

Az Európai Bizottság június elsején fogadta el a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást célzó lengyel tervet, amely 23,9 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást és 11,5 milliárd euró kölcsönt biztosít Lengyelországnak. A brüsszeli testület szerint a lengyel terv átfogó és megfelelően kiegyensúlyozott választ ad Lengyelország gazdasági és társadalmi helyzetére, és megfelel a helyreállítási eszközzel kapcsolatos elvárásoknak.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!