2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Az ENSZ-alakulat kész felvenni a harcot az iszlamistákkal

A Fülöp-szigeteki ENSZ-alakulat kész felvenni a harcot az állásaikat körülzáró szíriai iszlamistákkal. A 81 filippínó kéksisakost az al-Kaidával szövetséges lázadók kerítették be, akik csütörtökön 43 fidzsi katonát fegyvereztek le és ejtettek foglyul. A fidzsi elnök közölte, hogy folynak a tárgyalások a békefenntartók kiszabadulásáért.

Csőre töltötték fegyvereiket a Fülöp-szigeteki katonák a Golán-fennsikon, de egyelőre egyetlen lövés sem dördült. A békefenntartók parancsnoka azt mondta: a lázadók követelik tőlük, hogy tegyék le a fegyvert. Az ezredes közölte, hogy harcolni fognak, ha támadás éri őket. A Fülöp-szigeteki katonák otthonról is bátorítást kaptak.

A fidzsi kormány és az ENSZ képviselői megkezdték a tárgyalásokat a foglyul ejtett 43 békefenntartó kiszabadításáról. A szigetország miniszterelnöke szerint a túszok jól vannak. Foglyul ejtésüket az amerikai kormány és ENSZ Biztonsági Tanácsa is elítélte.

A történtek miatt Izrael megerősítette állásait és felkészült a zsidó államot veszélyeztető fenyegetések elhárítására. Izraeli sajtójelentések szerint az izraeli katonák mindössze ötszáz méterre lehetnek a szíriai iszlamista lázadóktól. A Golán-fennsíkon több mint ezerkétszáz külföldi katona tartózkodik hat országból, Európát a srebrenicai válságban leszerepelt holland hadsereg képviseli, az osztrákok és a horvátok ugyanis a helyzet romlása miatt már kivonták egységeiket a térségből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke nyilatkozott a Handelsblattnak. Többek között azt mondta, hogy sikernek tartaná, ha a NATO túlélné Trump második elnöki ciklusát, és Európának mostantól a saját védelmét kell finanszíroznia.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Ukrajna több börtönében lepleztek le kínzásokat a hatóságok, köztük elsőként az ország keleti részében, Poltava megyében lévő bozskovei javítótelepen, amelynek négy tisztségviselőjét már meg is gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!