2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Az Egyesült Államokban van a legtöbb regisztrált fertőzött

Napról napra többen épülnek fel a koronavírus okozta megbetegedésből Kínában, ahol először ütötte fel fejét a kór. A Covid-19 nevű vírust az Egyesült Államokban mutatták ki a legtöbb ember szervezetében. A hatóságok 470 ezer esetről és 17 ezer halottról tudnak. Világszerte 184 országban jelent meg a tüdőgyulladással és lázzal járó vírus. Több mint másfél millió fertőzöttet tartanak nyilván és 95 ezer felett van a halálos áldozatok száma.

  • Az Egyesült Államokban van a legtöbb regisztrált fertőzött

Ismét ellepték az utasok a vuhani vasútállomást. A koronavírus kiindulópontjának számító városában három hónapos teljes zár után újraindulhatott az élet, miután Kína-szerte feloldották korlátozásokat.

A járvány gócpontja már hetek óta az Egyesült Államok lett, a vírus New Yorkot érinti a legsúlyosabban. Az állam kormányzója rámutatott, hogy a betegség már jóval több áldozatot követelt, mint a 2001. szeptember 11-i terrortámadás.

„Szeptember 11-re eddig úgy gondoltunk, mint New York legsötétebb napjára. Azóta mindent megtettünk, hogy ilyen tragédia ne ismétlődhessen meg. Azon a napon 2753 életet vesztettünk. A mostani válságban már több mint 7 ezer embert vesztettünk el. Ez megdöbbentő és fájdalmas. Szeptember 11-re nincsenek szavak, annyira tragikus. Ám most ez a csendes gyilkos még több New York-it vesz el tőlünk, pedig robbanás sem volt. Ám ez a csendes robbanás ugyanúgy válogatás nélkül söpör végig társadalmunkon”

– mondta New York kormányzója.

Az Egyesült Államok és Európa után Iránban kezelik a legtöbb fertőzöttet. Ráadásul az Egyesült Államok a járványhelyzetben sem enyhített a perzsa állammal szemben kirótt szankciókon, így a gyógyszerkészletek is egyre szűkösebbek az országban.

„Nagyon nehéz itt a munka, nagyon nehéz ellátni a kritikus állapotban lévő betegeket, néha intubálni is kell a pácienseket. De nagyon boldog vagyok, amikor látom, hogy jobban vannak”

– számolt be egy iráni nővér.

A tüdőgyulladással és lázzal járó új típusú koronavírus világszerte már 184 országban van jelen. A kór már több mint másfél millió embert fertőzött meg, és lassan eléri a százezret a halottak száma.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!