2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Külföld

Az Egészségügyi Világszervezet óvatosságra int a korlátozások feloldásakor

A koronavírus-járvány újabb hullámától tartanak Dél-Koreában. Az országban újabb gócpont alakult ki, miután egy fertőzött fiatal végigjárta az egyik szórakozónegyed bárjait. A világ számos országában megkezdték a korlátozó intézkedések feloldását, az Egészségügyi Világszervezet azonban óvatosságra int.

  • Az Egészségügyi Világszervezet óvatosságra int a korlátozások feloldásakor

Újra bezártak az élénk éjszakai életéről híres Itevon városnegyed szórakozóhelyei, miután május első napjaiban egy koronavírussal fertőzött 29 éves férfi több bárba is ellátogatott. Azóta már több mint 90-re nőtt azoknak a száma, akik feltételezhetően a bulizó fiataltól kapták el a betegséget, összesen azonban mintegy 5 ezer ember látogatott el az érintett klubokba aznap este. Dél-Koreában május 20-án indultak volna újra a középiskolák, a korlátozások fokozatos enyhítésének részeként. A kormány döntése alapján most legalább egy héttel elhalasztják az újranyitást, sokan ugyanis attól félnek, hogy ismét berobban a járvány.

Világszerte számos országban ugyancsak megkezdték a járvány miatt hozott korlátozó intézkedések feloldását.

Az ausztrál kormány három lépésben oldja fel a válságintézkedéseket, terv szerint júliusra közel egy millió ember visszatérhet munkájába.

A vírus által legsúlyosabban érintett amerikai állam, New York kormányzója bejelentette, hogy május 15-e után fokozatosan, régiónként kezdik meg a korlátozások enyhítését, ami egyes vállalatok újraindításával, és különböző szabadtéri tevékenységek engedélyezésével fog kezdődni.

Az Egyesült Államok és Spanyolország után Oroszország került a harmadik helyre a fertőzések számát tekintve, Vlagyimir Putyin elnök ennek ellenére feloldotta a március vége óta bevezetett országos kényszerszabadságot, és a járvány miatt hozott további intézkedéseket is fokozatosan enyhítik az országban.

WHO: A nyájimmunitás veszélyes elképzelés

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett, csak rendkívüli éberségre mellett lehet elkezdeni a feloldásokat. Különben könnyen a fertőzés újabb hulláma indulhat meg.

„Az életek és a megélhetés megvédéséhez kulcsfontosságú, hogy lassan és fokozatosan oldjuk fel a korlátozásokat. A gazdaság újraindítása mellett éber szemmel kell figyelni a vírust, és elő kell készíteni olyan intézkedéseket, amiket gyorsan be lehet vezetni, ha a fertőzések száma ismét növekedne”

– mondta a Világszervezet főigazgatója

A WHO hétfőn arra is felhívta a figyelmet, hogy az úgynevezett nyájimmunitás veszélyes elképzelés, és igen súlyos számadatokhoz vezethet. Az szervezet ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, az embereket nem lehet nyájnak tekinteni.

Az új típusú koronavírus-járvány fertőzöttjeinek száma világszerte már meghaladta a 4 milliót, közel 300 ember halálát követelve.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!