2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Az atomháborúval fenyegetőző Liz Truss lesz Nagy-Britannia következő miniszterelnöke

A brit Konzervatív Párt bejelentette, hogy Liz Truss nyerte a kormánypárt elnökválasztását. Az új miniszterelnök akár már kedden hivatalba léphet. Truss 81 326, míg kihívója Rishi Sunak 60 399 voksot kapott.

  • Az atomháborúval fenyegetőző Liz Truss lesz Nagy-Britannia következő miniszterelnöke

Az elmúlt időszakban viszonylag intenzív harc folyt a két jelölt, Liz Truss jelenlegi külügyminiszter, illetve Rishi Sunak korábbi pénzügyminiszter között. Többfordulós tévévitákban, nyilvánosan sokszor ütköztették álláspontjukat arról, miként képzelik el az ország továbbvezetését abban a kritikus helyzetben, amiben a gazdasági válság sodorta most az Egyesült Királyságot.

Szükség esetén kész megnyomni az atomfegyvereket indító gombot Liz Truss – mondta korábban a politikus. Trusst egy birminghami rendezvényen az atomháború esélyeiről faggatták, feltéve a kérdést, hogy ha a Downing Street 10 alatt a brit atombombák kilövéséről kellene dönteni, mit tenne. A konzervatív politikus kijelentette: „Úgy gondolom, ez egy miniszterelnök fontos kötelessége, és készen állok megtenni ezt". Truss ezután még egyszer hozzátette: „Készen állok megtenni ezt".

Fotó: AFP/ANADOLU AGENCY/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!